Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: “Έχουν βαρεθεί να με βλέπουν στην Κ.Ο”

Όλες οι αποφάσεις παίρνονται με ανοιχτές διαδικασίες αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών σε συνεντευξή του για την κριτική που δέχεται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι οι αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ελήφθησαν χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη τους.

Σε συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει πως τα 50 δισ, ευρώ αποτελούν ένα στόχο που θέτει η κυβέρνηση από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε βάθος πέντε ετών. “Συνεπώς δεν είναι μνημονιακός στόχος”, αναφέρει ο κ. Παπακωσταντίνου, σύμφωνα με τον οποίο πέρα από τη δυνατότητα πώλησης ακινήτων, για τη γη υπάρχει η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης, που προτιμούν και πολλοί επενδυτές.

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως στόχος της κυβέρνησης για το 2011 είναι να αντλήσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ δηλώνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι και η πάταξη της φοροδιαφυγής. Σε αυτή την κατεύθυνση επισημαίνει πως ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς της κυβέρνησης, αν και αναγνωρίζει πως “ακόμα δεν έχουν γίνει όλα όσα θα πρέπει να γίνουν”.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν ακόμα και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς αρκετοί φέρονται να υποστηρίζουν πως δεν ενημερώνονται για τις κινήσεις του, ο κ. Παπακωσταντίνου κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από μερίδα του τύπου και ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση έχει “ανοιχτές διαδικασίες λήψης αποφάσεων”, ενώ και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ “έχουν βαρεθεί να με βλέπουν, όπως και τους δύο υφυπουργούς, στους χώρους της Βουλής”.

Βράζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – “Κανείς δεν μας εξήγησε γιατί 50 δισ.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε