Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: “Το Δημόσιο θα πληρώσει για το Μέγαρο. ‘H τα πληρώνει με ανοιχτό το Μέγαρο, ή με κλειστό”

Παπακωνσταντίνου: “Το Δημόσιο θα πληρώσει για το Μέγαρο. ‘H τα πληρώνει με ανοιχτό το Μέγαρο, ή με κλειστό”

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αυτό είχε να πει ο υπουργός Οικονομικών όταν του ζητήθηκε να απαντήσει για την αποκάλυψη του Newsit οτι θα πληρώσουμε από την τσέπη μας 95 εκατ. ευρώ για δάνειο του Μεγάρου Μουσικής.

Απαντώντας στις ενστάσεις βουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που ζήτησαν την απόσυρση της εν λόγω ρύθμισης, τόνισε ότι «το Δημόσιο έχει εγγυηθεί από το 2007 την αποπληρωμή του δανείου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με απόφαση του τότε υφυπουργού Οικονομικών (κ. Π. Δούκα)».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι η κρατική επιχορήγηση προς το Μέγαρο Μουσικής έχει από πέρυσι μειωθεί κατά 50% και ως εκ τούτου, το Μέγαρο «αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του προς την Εθνική Τράπεζα».

«Τι θα γίνει; Θα καταπέσει η εγγύηση και το Δημόσιο θα πληρώσει, ενώ το Μέγαρο δεν θα μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και θα κλείσει», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας: «Ας πάρουμε μια συλλογική απόφαση αν θέλουμε να κλείσει το Μέγαρο, το οποίο έχει προσφέρει στον πολιτισμό της χώρας και αποτελεί μια δημόσια υποδομή που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός».

Επισήμανε δε ότι «το Δημόσιο έτσι κι αλλιώς θα τα πληρώσει, η διαφορά είναι: ή τα πληρώνει με ανοιχτό το Μέγαρο, ή τα πληρώνει με κλειστό το Μέγαρο. Ας αποφασίσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη NewsIt: Θα πληρώσουμε εμείς 95 εκ. ευρώ για δάνειο του Μεγάρου Μουσικής

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε