Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: Το ΔΝΤ δεν φέρνει νέα μέτρα

Παπακωνσταντίνου: Το ΔΝΤ δεν φέρνει νέα μέτρα

“Μεγάλη νίκη της Ελλάδας” χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών το σχέδιο στήριξης της Συνόδου των Βρυξελλών. Διαβεβαιώνει ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ δεν θα σημάνει νέα μέτρα για τους Έλληνες.

Ο υπουργός – μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία – διαβεβαιώνει ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ στο σχέδιο δεν θα σημάνει νέα μέτρα για τους Έλληνες, τονίζει ότι δεν εγκαταλείπεται η προσπάθεια για έκδοση “ευρω-ομολόγου” και – μιλώντας για τη σχέση του με την υπουργό Οικονομίας κ. Κατσέλη, σημειώνει ότι “όλοι δουλεύουν για να σωθεί η χώρα”.
 
“Ο μηχανισμός που αποφασίστηκε από τους ηγέτες των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, ειναι μία μεγάλη νίκη της Ελλάδας και μεγάλη επιτυχία της Ευρωζώνης” αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας: “Ο μηχανισμός πλέον υπάρχει για την περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι επαρκής η χρηματοδότηση από την αγορά”.
 
Ερωτηθείς αν η συμμετοχή του ΔΝΤ σημαίνει νέα μέτρα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ειναι κατηγορηματικός: “ Το ΔΝΤ συμμετέχει το μηχανισμό με ρόλο μειοψηφικό και συμπληρωματικό. Σε καμία περίπτωση ο όποιος ρόλος του δεν συνεπάγεται νέα μέτρα”.
 
Τονίζει ωστόσο ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει απαρέγκλιτα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο και ήταν και το κριτήριο για τη στήριξη της χώρας. “Αυτό ήταν ο καταλύτης και στην τελική απόφαση δεν υπάρχουν πρόσθετες προϋποθέσεις” σημείωνει.
 
Τέλος, ερωτηθείς για τη “διαφορετική φιλοσοφία” που έχει με την υπουργό κ. Κατσέλη, ο κ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνει: “ Ουδείς στην κυβέρνηση φιλοσοφεί. Όλοι δουλεύουμε για να σωθεί η χώρα. Στην προσπάθεια που κάνει σήμερα η χώρα και η κυβέρνηση είμαστε όλοι μαζί και ο καθένας υπεύθυνος για το μέρος του”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε