Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου:η τρομοκρατία δεν θα περάσει

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποφασισμένος να προχωρήσει με την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας είναι ο υπουργός Οικονομικών.

«Η τρομοκρατία των τελευταίων ημερών να μην φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία δεν θα περάσει. Πλήττει ευθέως τη μεσαία ιδιοκτησία. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Η ρύθμιση αφορά 70.000 από τα 4,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων» είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αυτή φαίνεται ότι είναι και η απάντηση της κυβέρνησης στην κόντρα που έχει ανοίξει με τους ιδιοκτήτες ακινήτων. 

Νωρίτερα δικηγόροι, ιδιοκτήτες ακινήτων, συμβολαιογράφοι και κατασκευαστές ανακοίνωσαν ότι θα πάνε το θέμα της έκτακτης εισφοράς στα δικαστήρια.  

Αυτά ανέφεραν σε κοινή τους συνέντευξη τύπου μετά τις ανακοινώσεις τις κυβέρνησης. 

Ο πρόεδρος του ΔΣ Αθηνών κ. Παξινός ανέφερε ότι το ακίνητο αποτελεί εύκολο φορολογικό στόχο και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δίκαιο φορολογικό σύστημα.
 
Για “κατεδάφιση” της μεσαίας περιουσίας έκανε λόγο ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Σταύρος Παραδιάς. Είπε ακόμη ότι εξετάζεται η συνταγματικότητα τόσο της έκτακτης εισφοράς όσο και η επαναφορά του φόρο κληρονομιών γονικών παροχών. “Δεν θα διαφωνούσαμε αν το όριο έμενε στα 600.000 ευρώ”.
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων Κώστας Βλαχάκης είπε ότι υποσκάπτεται η οικονομία με τα μέτρα που παίρνει το κράτος.
 
Τέλος ο πρόεδρος των Κατασκευαστών είπε πως υπάρχει μια μεγάλη πτώση στις τιμές στην περιφέρεια όμως οι τιμές στο λεκανοπέδιο της Αττικής είναι αυξημένες λόγω των μεγάλων τιμών των οικοπέδων αλλά και του κόστους κατασκευής.

Διαβάστε επίσης
Αντιδράσεις για το “χαράτσι” στα ακίνητα  
Διαμαρτυρίες ΠΟΜΙΔΑ για την έκτακτη εισφορά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε