Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπανδρέου: “Απαλλαχθήκαμε από το βραχνά της χρεοκοπίας”

– Διασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
– Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ – “Πονταρε στην αποτυχία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη”
– Αποθεώθηκε από τους υπουργούς οι οποίοι τον καταχειροκρότησαν

‘Ενα μίνι – διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ήταν η εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου, καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τόσο κατά την είσοδό του στην αίθουσα όσο και με το τέλος της ομιλίας του.

Δεν απέφυγε να μιλήσει και σε έντονο προσωπικό ύφος για τις προσπάθειες που έκανε ο ίδιος την ώρα που κάποιοι όπως είπαν έβλεπαν τον αγώνα του να είναι μάταιος. “Ήταν και προσωπικό στοίχημα. Εδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση και την σκέψη μου τους πολίτες.”

“Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας και τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία”, δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

“Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας”,υπογράμμισε και πρόσθεσε: “καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη”.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την οτι έχασε την ευκαιρία να συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για να σωθεί η χώρα. “Διάλεξε να είναι στην εξέδρα και όχι στον στίβο της μάχης. Πόνταρε στην αποτυχία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου είπε: “Όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει διαπραγμάτευση Ευρώπη, ξέρουν πως αλλάζει βήμα – βήμα. Χθες έκανε πρωτόγνωρο βήμα. Οι χθεσινές αποφάσεις εγγυώνται βιωσιμότητα χρέους, κάλυψη δανειακών αναγκών. Ενα αναπτυξιακό πακέτο για Ελλάδα, ένα σχέδιο Μάρσαλ.”

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους μετά το υπουργικό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα CDS, ενώ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι δεν θα υπάρξουν ζημιές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Για “ανεπαίσθητες ζημιές” στα ασφαλιστικά ταμεία και “λίγο περισσότερο” στις τράπεζες μίλησε, πάντα σε συζήτηση με δημοσιογράφους, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας – Το πρώτο λάθος βήμα θα μας οδηγήσει στην καταστροφή
Σχέδιο μαμούθ για να διασωθεί η Ελλάδα – Νέο τεράστιο δάνειο 109 δισ. ευρώ με μικρότερα επιτόκια και επαναγορά χρέους

Γ. Παπανδρέου: “Το συνολικό χρέος θα μειωθεί κατά 26 δισ ευρώ”

Διαβουλεύσεις για γερά νεύρα για να διασωθεί η ζώνη του ευρώ – Φοβούνται ντόμινο από τυχόν επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας

Παπανδρέου: «Αν πέσουμε, θα πάρουμε και άλλους μαζί μας»

Απειλή αγωγών από τις τράπεζες για τη φόρο-εισφορά υπέρ της Ελλάδας

Η πρόταση των Σοφών της Μέρκελ για την Ελλάδα – Βαρύ το κλίμα στην Αθήνα

F.T.: Η Ελλάδα η πρώτη δυτική ανεπτυγμένη χώρα που θα χρεοκοπήσει

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε