weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Παπανδρέου: “Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω”

Παπανδρέου: “Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω” | Newsit.gr

Ο πρωθυπουργός επικρίνει την αντιπολίτευση για δημαγωγία και λαϊκισμό, ενώ επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, απαντώντας στις κατηγορίες ότι ετοιμάζει την έξοδό του από τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και κυρίως η ΝΔ «χωρίς ίχνος ενδοιασμού θεώρησαν, εδώ και μήνες, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν μία καλή ευκαιρία να λαβώσουν την εθνική μας προσπάθεια. Να υπερθεματίσουν σε λαϊκισμό, να διαγκωνιστούν σε δημαγωγία, με αποκλειστικό στόχο να «ζεματίσουν« την κυβέρνηση, όπως οι ίδιοι λένε», αναφέρει ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «το μόνο που τους νοιάζει είναι το κομματικό ταμείο το βράδυ των εκλογών».

«Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πουν το βράδυ των εκλογών ότι ηττήθηκε το ΠΑΣΟΚ, άρα τελικά ότι ηττήθηκε η προσπάθεια που κάνουμε για να βγάλουμε τη χώρα από το μεγάλο αδιέξοδο. Και ότι η κυβέρνηση απώλεσε τη νομιμοποίηση της συνέχισης της πολιτικής της», αναφέρει.

Στην παρατήρηση ότι πολλοί από την αντιπολίτευση θεωρούν ότι μπλοφάρει με τις πρόωρες εκλογές, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι δεν μπλοφάρει, ούτε πρώτη του επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές.

«Αποκλειστικό μου κριτήριο είναι το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων», υπογραμμίζει.

«Στις 7 του Νοέμβρη οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση για την πορεία της χώρας: μπροστά με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή πίσω με περιπέτειες», τονίζει ακόμα.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορικά αποδείξει ότι δεν είναι ΝΔ. Ανέλαβα ιστορικές ευθύνες για να γλιτώσω τη χώρα από την καταστροφή. Αν σκεφτόμουν όπως αυτοί, θα μου ήταν εύκολο να σταυρώσω τα χέρια και να αφήσω τη χώρα να χρεοκοπήσει, φορτώνοντας όλο το ανάθεμα στη ΝΔ», σημειώνει και προσθέτει:

«Δεν δραπευτεύω από τα προβλήματα, Δεν φυγομαχώ. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη. Οσο για τον ΟΗΕ, η συζήτηση με τιμά, αλλά η ευθύνη μου είναι εδώ. Είναι απέναντι στην πατρίδα μου, με εντολή που μου έχει δώσει ο ελληνικός λαός».

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι μοναδικό κριτήριο για τις αποφάσεις του θα είναι το εάν κινδυνεύει η πορεία σταθερότητας της χώρας.

«Αν η πορεία της χώρας απειληθεί, ο κυρίαρχος λαός θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του», λέει, θεωρώντας «καθοριστικής σημασίας το μήνυμα της κάλπης, ιδιαίτερα αυτό της πρώτης Κυριακής για τις περιφέρειες».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση του Αντώνη Σαμαρά ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να μετέχει σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «αυτοαναιρείται για άλλη μια φορά» και προσθέτει:

«Αποτελεί μνημείο πολιτικού κυνισμού να παριστάνεις τον αδιάλλακτο, να κάνεις κάθε μέρα πύρινες δηλώσεις κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής της, να ζητάς την καταδίκη της στις εκλογές, να καταψηφίζεις κάθε σημαντική αλλά και αυτονόητη μεταρρύθμιση και την ίδια ώρα να αφήνεις να εννοηθεί ότι θα μπορούσες να ξεχάσεις όλους αυτούς τους λεονταρισμούς με αντάλλαγμα μια κυβερνητική καρέκλα».

Σχετικά με το Μνημόνιο σημειώνει ότι ήταν αναγκαίο για να αιμοδοτήσουμε την οικονομία που είχε φθάσει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

«Όσοι δείχνουν το Μνημόνιο ως την αιτία των δεινών που περνάμε σήμερα, ως την πηγή του κακού για όσα ζούμε, απλώς υποκρίνονται και δημαγωγούν», αναφέρει και προσθέτει:

«Ποιος λογικός πολίτης θέλει η χώρα μας να έχει εξαρτήσεις και να χρειάζεται Μνημόνια; Πρώτος εγώ θεωρώ απαράδεκτο ότι η χώρα έφτασε εκεί. Και το Μνημόνιο θα το είχαμε αποφύγει αν δεν είχε προηγηθεί η καταστροφική διακυβέρνηση της ΝΔ ή αν αυτή είχε επιδείξει αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και είχε προκηρύξει νωρίτερα εκλογές».   

#TAGS MM