Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Παπανδρέου: «Έλα να διαπραγματευτούμε» – Σαμαράς: «Όχι με εσένα πρωθυπουργό»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αμέσως μετά το τέλος του υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά. Έκλεισαν νέο τηλεφωνικό ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου έκανε γνωστή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πρόθεσή του να υπάρξει συνεννόηση για την υλοποίηση της πρότασης του προέδρου της ΝΔ για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, είπε στον Αντώνη Σαμαρά ότι αποφάσισε να ορίσει διαπραγματευτές της κυβέρνησης τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα και του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκο Αθανασάκη.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας όμως έλεγαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η πρότασή του είναι συγκεκριμένη και δεν βρίσκει το λόγο για να γίνει διαπραγμάτευση. Και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, κάνοντάς του σαφές ότι δε μπορεί να παραμείνει πρωθυπουργός.

Κατά τις ίδιες πηγές της Συγγρού, ο κ. Παπανδρέου είπε στον κ. Σαμαρά ότι θα υπάρξει και επόμενη επικοινωνία.

ΝΔ: Οι επαφές δεν έχουν ξεκινήσει
Την ίδια ώρα διαρροές κάνουν λόγο για έναρξη επαφών μεταξύ συνεργατών του πρωθυπουργού και του ντώνη Σαμαρά για την μεταβατική κυβέρνηση.

Ωστόσο, η ΝΔ εμφανίζεται οργισμένη για τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες αποδίδονται σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου.

Συνεργάτες του αρχηγού της ΝΔ ξεκαθαρίζουν πως όχι μόνο δεν υπάρχει καμία επαφή, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει και καμία επικοινωνία, καθώς επισημαίνουν πως η πρότασή του κ. Σαμαρά είναι σαφής και δεν επιδέχεται καμία ερμηνεία ή παρερμηνεία.

Στη ΝΔ τονίζουν χαρακτηριστικά πως “ο κ. Παπανδρέου είναι παρελθόν, τελεί υπό παραίτηση και δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτε μαζί του. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ακυβερνησίας. Αν η πρότασή μας γίνει δεκτή τότε θα λειτουργήσουν οι θεσμικές διαδικασίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήρε πίσω το δημοψήφισμα – Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο 

Αντ.Σαμαράς: “Τι εννοώ μεταβατική κυβέρνηση”

Παπανδρέου: “Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είμαστε εμείς”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε