Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παπανδρέου : “Επιλέξαμε τη σωτηρία” – Τσίπρας: “Ηρθατε πάλι με έκθεση ιδεών”

Παπανδρέου : “Επιλέξαμε τη σωτηρία” – Τσίπρας: “Ηρθατε πάλι με έκθεση ιδεών”

«Επιλέξαμε τη σωτηρία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ.

Τσίπρα σχετικά με την επιδείνωση των κοινωνικών δεικτών, παραδέχθηκε πάντως πως εκτός των περιστολών απαιτείται και ανάπτυξη.

«Θέλουμε να κάνουμε την κρίση μία πραγματική ευκαιρία. Η κυβέρνηση θέτει νέα θεμέλια δικαιοσύνης και προβαίνει σε αλλαγές των νόμων, καθώς αντανακλάται η ανάγκη ισονομίας και ισότητας για όλους. Το σύστημα το οποίο βρήκαμε εμπεριέχει ανισότητες και αδικίες, δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου να αλλάξουμε πρώτα το σύστημα και να αντιμετωπίσουμε μετά το χρέος”, είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η επιλογή ήταν ανάμεσα στην κατάρρευση και τη σωτηρία και επιλέξαμε τη σωτηρία».

«Η αξιοπιστία μας ήταν στο ναδίρ. Παραλάβαμε μια οικονομία που αν δεν κάναμε τις απαραίτητες κινήσεις δεν θα είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις», πρόσθεσε.

Παραδέχθηκε επίσης οτι το κράτος πρόνοιας πάσχει σοβαρά, χαρακτηρίζοντάς το αδύναμο, αναποτελεσματικό, άδικο και πελατειακό και πρόσθεσε πως είναι στοίχημα για την κυβέρνηση «η ίδρυση ενός ισχυρού κράτους πρόνοιας».

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε, τέλος, τη χαρά του γιατί οι πολίτες διαδήλωσαν χθες χωρίς να υπάρξουν φαινόμενα βίας. 

«Η φωνή όσων ήταν στους δρόμους χθες ακούστηκε πιο δυνατά γιατί δεν υπερκαλύφθηκε από επεισόδια και έκτροπα», υπογράμμισε.

“Η σημερινή σας απάντηση μου προκαλεί απογοήτευση, δεν μπορείτε να έρχεστε με μία έκθεση ιδεών”, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως το πρώτο σκέλος της ερώτησής του αφορούσε την επιδείνωση κοινωνικών δεικτών μετά τις καταστροφικές –όπως ανέφερε- επιλογές της κυβέρνησης και το δεύτερο αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο.

«Μας είπατε ότι δεν έχετε σχέδιο … είστε η κυβέρνηση της περίφημης δήλωσης Πεταλωτή ότι είμαστε η κυβέρνηση που δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
 
«Οι υπουργοί σας έχουν ήδη αρχίσει να ομολογούν ότι είχατε αποφασίσει να πάτε στο ΔΝΤ αμέσως μετά τις εκλογές», σημείωσε επικαλούμενος δήλωση του υφυπουργού Φ. Σαχινίδη. «Τότε τι κάνατε έξι μήνες;» διερωτήθηκε.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε