Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παπανδρέου: Για όλα φταίει η αντιπολίτευση – Δε θα υπάρξει πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις

Παπανδρέου: Για όλα φταίει η αντιπολίτευση – Δε θα υπάρξει πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις

Κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας πως εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης τους προχωράει σε δημοψήφισμα.

«Ο ελληνικός λαός είναι σοφός και ώριμος για να πάρει τις σωστές αποφάσεις», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε στις Κάννες με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, στους οποίους ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να διεξαχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Ο ελληνικός λαός θέλει να είμαστε ισχυρός εταίρος στην ευρωζώνη, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα θα συνεννοηθεί με τα πολιτικά κόμματα για την οργάνωση του δημοψηφίσματος το συντομότερο δυνατόν και πιθανώς στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε την απόφασή του για το δημοψήφισμα στο γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε ευρεία συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. «Αγωνίστηκα για να υπάρξει ευρεία συναίνεση και αν υπήρχε δεν θα γινόταν το δημοψήφισμα. Τώρα θέλω να μιλήσει ο λαός», είπε ο κ. Παπανδρέου που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Ερωτώμενος για την αναβολή της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανειακής βοήθειας, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς «αν όλα πάνε καλά, θα είναι λίγες μέρες πριν από το διάστημα για την πληρωμή μισθών και συντάξεων».

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα ακολουθηθεί ο «οδικός χάρτης» που έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο και δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα λάβει την Παρασκευή ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η οποία ακολούθως θα κληθεί με 151 ψήφους να αποφασίσει για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέρκελ και Σαρκοζί “γονάτισαν” τον Παπανδρέου για το δημοψήφισμα – Τελεσίγραφο για την έκτη δόση και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε