Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Παπανδρέου και Σαμαράς μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα. Οι δικαστές αυτοί οι πατριώτες, χειροκροτούν την ανομία και οι πληβείοι τραγουδούν

Ο Παπανδρέου κάλεσε τον Σαμαρά. Ακόμη μια φορά, με τον γνωστό, καταθλιπτικό και απόκοσμο τρόπο του, ζήτησε να πάνε μαζί στην Σύνοδο Κορυφής. Αντί ένας επαίτης δύο.

Για να προεξοφλήσει την άρνηση του, φρόντισε λίγη ώρα πριν να τον στολίσει δημοσίως ως ανεύθυνο, συκοφάντη και κατώτερο των περιστάσεων.
Αυτό το άνευρο αλαλούμ ο Παπανδρέου το αντιλαμβάνεται μάλλον ως πολιτική.

Ο Σαμαράς πολύ χάρηκε που ο Παπανδρέου του έδωσε τη δυνατότητα να αρνηθεί. Θα πάει στις Βρυξέλλες αλλά με το δικό του κουβαδάκι. Μόνος. Θα ξαναπάει στη συνέλευση του Ευρωπαικού Λαικού κόμματος, όπου θα τον ξανααπορρίψουν, απολύτως περιφρονητικά. Την προηγούμενη φορά αποχωρούσαν από την αίθουσα, όταν ανέπτυσσε τις εξοργιστικές ιδέες του, made by Χρύσανθος, περί ανάπτυξης δια της φοροανανέωσης και σε ένα χρόνο ανάκαμψης.
Αυτή τη φορά μάλλον δεν θα εισέλθουν καν στο χώρο. Θα μιλά μόνος, ανάδελφος, αγέρωχος, στα …Μυστικά του Βάλτου.

Οι δυο τους μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα , όπως λέμε και για τα συμπαθή τετράποδα. Εκλεγμένοι μεν αλλά σήμερα νομιμοποιημένοι;
Από τους δανειστές είναι σίγουρα απολυμένοι αμφότεροι. Με οργή μάλιστα
Από το λαό; Πιστεύοντας τις δημοσκοπήσεις δεν αθροίζουν πάνω από 25 έως 30%.

Ιδρώνει το αυτί τους; Προσπαθούν; Όχι ή σίγουρα όχι στην κατεύθυνση που χρειάζεται. Καθαρής , μίνιμουμ κοινής συμφωνίας με ταυτόχρονη παραίτηση και των δύο από την όποια διακυβέρνηση. Σοβαρά όχι σπασμωδικά, αντρίκια όχι κλαψιάρικα.
Θλιβεροί επίγονοι….

Οι δικαστές, ο άλλος πόλος εξουσίας παρίστανται λοιπόν στην συνέλευση των δικαστικών υπαλλήλων δια των εκπροσώπων τους και χειροκροτούν ασμένως όταν οι δικαστικοί υπάλληλοι ανακοινώνουν πως θα πραγματοποιούν τρίωρες στάσεις εργασίας , ώστε να παραλύεται η καθημερινή λειτουργία των δικαστηρίων.
Τα επιδόματα είναι τα άγια των αγίων. Το συνάφι δεν έχει άλλα ζητήματα να ασχοληθεί, να εμπνευσθεί, να προσφέρει. Επιδόματα, τριετίες, συντάξιμα.
Δικαστές σε μια χώρα , όπου ο Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος και οι υποθέσεις εάν δεν παρέλθει 8ετία δεν καταλήγουν. Όπου ο Μαζιώτης αποφυλακίζεται γιατί δεν … πρόκαμαν να τον ανακρίνουν.
Χειροκροτούν λοιπόν τους συναδέλφους τους υπαλλήλους, ώστε τα 8 χρόνια να γίνουν δέκα. Τι τους νοιάζει; Υπάλληλοι είναι κι αυτοί. Αλληλέγγυοι!
Τους έβρισε κανείς να τους πει λειτουργούς της δημοκρατίας, φύλακες του πιο πολύτιμου κοινού αγαθού μας, του δικαίου;
Μα τι λέτε θα απαντήσουν, ας τα δουν κι ας τα βρουν άλλοι αυτά. Εμείς τα επιδόματα, την ασφάλεια, το απυρόβλητο, την έδρα. Και την αυστηρότητα του υψωμένου δακτύλου…

Και τέλος , για πρώτη φορά Ολυμπιακοί πληβείοι, στη νίκη επί της Ντόρτμουντ, γαύροι, ημέρα της γενικής απεργίας, υπερβαίνουν, ναι αυτοί υπερβαίνουν, την απόλυτη φανατίλα τους. Και εκφράζουν το πληβειακό δυναμικό όλης της χώρας.

Βάλτε όλο το δάνειο στον κ…
Ετσι γ…..ε αυτοί που σας χρωστάνε.

Πληβείοι, ασύδοτοι, τυφλοί, επίγονοι του κανενός, με την ασφάλεια του τίποτε, κάνουν όμως τους πάντες όλους να χαμογελάσουν, να σιγοσφυρίζουν τα συνθήματά τους, κι ας είναι στην Τούμπα, στις τέως Φιλαδέλφεια ή Αλεξάνδρας.
Ακούτε δικαστές, Παπανδρέου, Σαμαρά;
Αυτοί υπερβαίνουν. Η λέξη υπέρβαση ; μαγική. Η ανάγκη μας; τεράστια.
Για εσάς; Άγνωστη λέξη, ακατάληπτη έννοια. Γι αυτό είστε αλλού και πουθενά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε