Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παπανδρέου: “Καλά κάνουν και διαμαρτύρονται όσοι διαμαρτύρονται”

Κριτική σε όσους καταστροφολογούν, όπως ανέφερε, για την οικονομία άσκησε ο Πρωθυπουργός, ζητώντας από τα ΜΜΕ να μην εξαγγέλλουν τα μαύρα μαντάτα, να μην κάνουν το φόβο και την αμάθεια πολιτικό εργαλείο.

Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή, σημείωσε πως «άλλοι δικαίως και άλλοι αδίκως, όλοι πληρώνουμε χρέη του παρελθόντος, αλλά έχουμε χρέος στο σήμερα και στο αύριο να αλλάξουμε την Ελλάδα για να μην ξανάρθουμε σε αυτή τη θέση». Σημείωσε μάλιστα πως η χώρα περνά μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Αναφερόμενος σε όσους διαμαρτύρονται για τα σημερινά προβλήματα είπε ότι καλά κάνουν και διαμαρτύρονται θα ήταν και αυτός ένας από αυτούς που διαμαρτύρονται, αλλά δεν φθάνει μόνο η διαμαρτυρία για να βρεθεί λύση. «Ζητάμε τη συμμετοχή σας στην αλλαγή», συνεχισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε για άλλη μία φορά την ανάγκη να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει ώστε να μην χρειάζεται δάνειες δυνάμεις, τρόικα και μνημόνια.

Αναφερόμενος στη μεταναστευτική πολιτική, επισήμανε πως για πρώτη φορά υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης. Ειδικότερα για τα μέτρα που λαμβάνονται στον Έβρο ανέφερε ότι ο θόρυβος που γίνεται γα τον φράχτη είναι υπερβολικός, αφού θα έχει μήκος μόνο 12 χλμ. Πρόσθεσε πάντως ότι από μόνος του ο φράχτης δεν αποτελεί λύση, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στη διαδικασία χορήγησης ασύλου, τονισε ότι θα επαναπατριστούν όσοι μετανάστες δεν έχουν τις προϋποθέσεις για να μείνουν στη χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θεσμό της αιρετής περιφέρειας επισημαίνοντας ότι είναι ένα βήμα για την αποκέντρωση πόρων και εξουσιών και την πάταξη της γραφειοκρατίας. Κάλεσε τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου να συνεισφέρουν σε αυτή την υπόθεση και να πάρουν αποφάσεις για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε