Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Παπανδρέου: Ναι, συζητάμε επιμήκυνση αποπληρωμής

Η κυβέρνηση συζητά την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου αποκαλύπτει για πρώτη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.

“Το μνημόνιο επισημοποιεί την χρεοκοπία της πολίτικής που ανέδειξε στο έπακρο η προηγούμενη κυβέρνηση” λέει ο κ. Παπανδρέου. “Οτι σήμερα μπορούμε να αναφερόμαστε σε επαναδιαπραγμάτευση, είναι μόνο γιατί δείξαμε την αξιοπιστία μας. Ότι δεν ήμασταν φυγόπονοι. Σήμερα πια όπου βλέπουμε ανάγκη μπορούμε και προωθούμε εναλλακτικές λύσεις, αλλάζουμε επιμέρους όρους του μνημονίου για να επιλέξουμε πιο δίκαιες λύσεις. Το κάνουμε ήδη” σημειώνει.

Μήνυμα σταθερότητας θεωρεί ότι έβγαλε η κάλπη ο πρωθυπουργός. “Μας ζήτησαν να συνεχίσουμε τη δουλειάς μας και να κάνουμε το παν για να σώσουμε τη χώρα” λέει ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι το δίλημμα που έθεσε αφορούσε την πορεία της χώρας. Λέει ότι ο ίδιος ήταν ειλικρινής με τον πολίτη απέναντι σε μία διχαστική ρητορική που καλούσε τους πολίτες να πούνε ότι είναι δυσαρεστημένοι. “Και ποιος δεν είναι; Πρώτος εγώ για την πατρίδα μου!” λέει ο πρωθυπουργός και αναρωτιέται: “Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταθέσουμε τα όπλα;”.

Απαντώντας για το αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές ο κ. Παπανδρέου απαντά ότι πρόθεσή του ειναι να προωθήσει το σχέδιό του μέχρι το 2013. “Είναι προφανές ότι όσο η κοινωνία στηρίζει την προσπάθεια που κάνουμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος προσφυγής στις κάλπες” τονίζει.

Ερωτηθείς για απολύσεις στο δημόσιο αναφέρει ότι “δεν συζητούν για απολύσεις” ωστόσο αναφέρει ότι “θα προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία και στους χιλιάδες φορείς αμφιβόλου προσφοράς στους πολίτες”.

Ο πρωθυπουργός αποκλείει την κυβέρνηση συνεργασίας, ένα σενάριο που ακούγεται ευρύτατα, λέγοντας ότι όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει και χωρίς να μπει στην κυβέρνηση,αλλιώς αφήνει νύξεις ότι πρόκειται για κυνήγι της καρέκλας από μερικούς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε