Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Παπανδρέου προς υπουργούς: «Κοιτάξτε τη δουλειά σας και αφήστε τις κόντρες»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Να σταματήσουν να λειτουργούν με φέουδα και να υπάρχει οριζόντια επικοινωνία μεταξύ των υπουργών» φέρεται να ζήτησε από τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός.

Εν μέσω φημολογίας και σεναρίων για εκλογές το καλοκαίρι, ανασχηματισμό της κυβέρνησης και αναδιάρθρωσης του χρέους και ενώ οι δηλώσεις Σημίτη αλλά και η κόντρα Παπακωνσταντίνου-Μπιρμπίλη είναι τα πιο… πρόσφατα ανοιχτά μέτωπα, συνεδρίασε, εκτάκτως, στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο.

Στην εισήγησή του προς το υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια εκλογών ή ανασχηματισμού της κυβέρνησης, καθώς και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, λέγοντας μάλιστα ότι αυτοί που μιλούσαν πέρυσι για χρεωκοπία, φέτος μιλούν για αναδιάρθρωση.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς, τόνισε ότι είναι ώρα αποφάσεων και απέναντι στο κλίμα φόβου και κινδυνολογίας που καλλιεργείται, στο πλαίσιο της πολιτικής και μιντιακής συζήτησης, «επιβάλλεται η σύνεση, η ψυχραιμία, το θάρρος και η αποφασιστικότητά μας για να υλοποιήσουμε στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε ανακοινώσει τις πολιτικές που απαιτούνται για την έξοδο από την κρίση».

Στην ομιλία του, αφού έκανε έναν μίνι απολογισμό στο τι έχει πετύχει η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο, επεσήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης από ‘δω και πέρα έχει βασικό στόχο τη διαχείριση του χρέους και τη διαμόρφωση νέου μοντέλου ανάπτυξης και για αυτό κάλεσε εκ νέου τους υπουργούς να αφοσιωθούν στη δουλειά που ο καθένας έχει αναλάβει.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε την ανάγκη απέναντι στη φιλολογία και στο εμπόριο φόβου, να προχωρήσει η κυβέρνηση με ηρεμία, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, σημειώνοντας ότι η διατύπωση γνώμης είναι ελεύθερη, ωστόσο «δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με επουσιώδη μικροπολιτικά ζητήματα».

«Πρέπει επιτέλους, ό,τι συμφωνούμε εδώ μέσα, να το στηρίζουμε όλοι και έξω» είπε στην παρέμβαση της η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, επισημαίνοντας όμως παράλληλα ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έλλειψη συντονισμού, αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.

«Καθημερινά, με το λόγο και τις πράξεις μας πρέπει να πείθουμε για το σχέδιο μας», είπε η κα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι «μέχρι την Τετάρτη το αργότερο πρέπει να έχουμε κλείσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις αποκρατικοποιήσεις».

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός είπε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πως πρέπει «να υπάρχει ενιαία στήριξη της πολιτικής μας προς τα έξω».

Ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, αναφερόμενος στο θέμα της αναδιάρθρωσης, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μια θεσμική παρέμβαση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε με κατηγορηματικό τρόπο να σταματήσουν οι φήμες περί αναδιάρθρωσης αλλά και για να αποφύγουμε ανάλογα σενάρια, ιδίως την περίοδο που θα βρίσκεται στην Ελλάδα η αντιπροσωπεία της τρόικας.

Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χάρης Παμπούκης και Χάρης Καστανίδης αναφέρθηκαν, κατά πληροφορίες, στην προβληματική λειτουργία της δικαιοσύνης, καθώς συχνά, όπως φέρονται να είπαν, δεν εφαρμόζονται οι νόμοι με ευθύνη πολλές φορές των ίδιων των λειτουργών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο Μνημόνιο ή εκλογές το καλοκαίρι

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε