Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Παπανδρέου προς υπουργούς: “Να είστε προσεκτικοί σε οτι λέτε!”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αυστηρές συστάσεις στους υπουργούς έκανε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο ζητώντας τους 
 

να είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι λένε. Ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του μίλησε για σπέκουλα σε βάρος της χώρας.
 “Είναι ιστορική ευθύνη να είμαστε προσεκτικοί”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και χαρακτήρισε θετική την απόφαση του Εurogroup.
 
Στο υπουργικό εγκρίθηκε  το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις διαδικασίες πρόσληψης εκπαιδευτικών, το νέο σχολείο, τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα κολέγια και τη βάση του δέκα. 

Την Πέμπτη θα συγκληθεί εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Και την ερχόμενη εβδομάδα, αν δεν αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, το υπουργείο Εσωτερικών θα ανοίξει τα χαρτιά του για το σχέδιο «Καλλικράτης».

 
Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης. Η κυβέρνηση επιδιώκει την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων με στόχο την τόνωση των εισροών του κράτους και την υλοποίηση του στόχου για έσοδα 2,5 δισ. ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει το πρώτο «πακέτο» συμμετοχών του Δημοσίου που θα επιχειρηθεί να παραχωρηθεί σε «στρατηγικούς επενδυτές».
 
Εκτός από τις γνωστές περιπτώσεις της ΛΑΡΚΟ και των καζίνων μελετάται η παραχώρηση ποσοστού ως 49% αλλά και του μάνατζμεντ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η πώληση επιπλέον ποσοστού ως 10% της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Πιο σύνθετες είναι οι περιπτώσεις του ΟΠΑΠ και του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Επιπροσθέτως έμφαση δίδεται στην προσπάθεια αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι αγγίζει τα 300 δισ. ευρώ. Στον τραπεζικό κλάδο δεν αναμένονται κινήσεις, αν και σε αυτήν τη φάση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε