Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παπανδρέου σε Σαρκοζί: «Είμαι εγώ τρελός και καταθλιπτικός;»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με αφορμή τα… γαλλικά του Νικολά Σαρκοζί, ο Έλληνας πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τα Ηλύσια Πεδία για εξηγήσεις.

«Τρελό και καταθλιπτικό» αποκάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος τον Γιώργο Παπανδρέου σε προσωπική συζήτηση -που άκουσαν… όλοι οι δημοσιογράφοι- με τον Μπαράκ Ομπάμα και ο (απερχόμενος) Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τον Γάλλο ηγέτη για εξηγήσεις.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πως δικαιολόγησε τα… αδικαιολόγητα ο «Σαρκό»…

Η άποψη Σαρκοζί για τον Γιώργο Παπανδρέου εκδηλώθηκε μόλις μια μέρα μετά τη συνάντηση στις Κάννες, όπου ο Γάλλος πρόεδρος και η Άνγκελα Μέρκελ στρίμωξαν στα… σχοινιά τον Έλληνα πρωθυπουργό για την απόφασή του σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Επισήμως…
Το πρωί της Τετάρτης, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Γάλλο πρόεδρο για να τον ενημερώσει για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τις συζητήσεις για τη νέα κυβέρνηση, ενώ συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Σαρκοζί, εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή του για την μεταξύ τους συνεργασία καθώς και για το έργο που επιτέλεσε ο πρωθυπουργός και ζήτησε να συνεχιστούν οι προσωπικές επαφές και η στενή συνεργασία τους, αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Παπανδρέου.

Ανακοίνωση για το τι ειπώθηκε επισήμως στο τηλεφώνημα των δυο ανδρών βγήκε και από το Ελιζέ. Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, λοιπόν, ο απερχόμενος πρωθυπουργός υποσχέθηκε «την επικείμενη εγκαθίδρυση μιας νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα που θα υποστηρίζεται από την πλειοψηφία και την αντιπολίτευση».

Ο Νικολά Σαρκοζί «χαιρέτισε τη δράση του κ. Παπανδρέου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προοπτική να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση ευρείας ένωσης, ώστε να επιτραπεί η πλήρης εφαρμογή από την Ελλάδα της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου», προστίθεται στο κείμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρκοζί: «Τρελός και καταθλιπτικός ο Παπανδρέου»

Εθνική ταπείνωση στις Κάννες – Εκείνοι μιλούσαν, εκείνος άκουγε – Όλοι οι διάλογοι

Σαρκοζί σε Ομπάμα: «Ο Νετανιάχου είναι ψεύτης»

Σαρκοζί για τον εξάψαλμο στον Παπανδρέου: «Του είπαμε όσα πιστεύαμε»

Η G20 καταχειροκρότησε τον Γιώργο! Ο Σαρκοζί… θυμήθηκε τις ελληνικές του ρίζες

Σαρκοζί: “Δεν παίρνετε ευρώ από την 6η δόση”

Στα “κάγκελα” η Γαλλία με τον Παπανδρέου – Πείτε εάν θα μείνετε στο ευρώ ή όχι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε