Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παπανδρέου στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ : Εγώ μαριονέτα δεν γίνομαι – Το κούρεμα θα γίνει με κοινές και όχι με προνομιούχες μετοχές

Παπανδρέου στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ : Εγώ μαριονέτα δεν γίνομαι – Το κούρεμα θα γίνει με κοινές και όχι με προνομιούχες μετοχές

ΕΙΠΕ:
– “Θα ζητήσω εγώ ο ίδιος Εξεταστική για το έλλειμμα”
– “Ισχυρή δικιά μου διεύθυνση, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου”
– “Σώσαμε την χώρα. Η καταστροφή έμεινε στην θεωρία”
– Στα μπροστινά έδρανα για πρώτη φορά ο Χρήστος Παπουτσής – Θα είναι υποψήφιος;
– Κέντρο και δεξιά κάθονται οι Βενιζελικοί – Κέντρο και αριστερά οι Παπανδρεϊκοι
– Αναμένεται να κονταροχτυπηθούν οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΩΡΑ 17.33 Σας καλώ όλους συντεταγμένα να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για την σωτηρία της χώρας. Για την αναγέννηση της. Θα δώσουμε αυτό τον μεγάλο αγώνα από όποια θέση κι αν είμαστε.

ΩΡΑ 17.32 Καθήκον μας είναι να προσπαθήσουμε εφόσον ολοκληρωθεί το PSI και η νέα δανειακή συμβαση θα έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να αλλάξουμε σελίδα. Τότε θα αποκατασταθεί η σταθερότητα στην χώρα.

ΩΡΑ 17.30 Δεν έκανα λάθος όταν αποφάσισα να παραδώσω την κυβέρνηση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, καλή τη πίστη. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν επανέρχομαι στα ακραία που ακούστηκαν.

ΩΡΑ 17.29 Η συμφωνία που πετύχαμε τον Οκτώβριο είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά. Μας παρέχει μια ανέλπιστη προστασία. Για πρώτη φορά διαγράφεται οικειοθελώς ένα τόσο μεγάλο χρέος.

ΩΡΑ 17.27 Όποιος αμφισβητεί την πορεία μας μέσα στην κρίση σε τελική ανάλυση απαξιώνει όχι εμένα προσωπικά αλλά το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

ΩΡΑ 17.24 Αυτή η κυβέρνηση και η ΚΟ εξάντλησε κάθε περιθώριο για διερεύνηση σκανδάλων. Αν δεν είχε κλείσει νύχτα την Βουλή για να αποφύγει εξεταστικές ο κ. Καραμανλής τώρα θα είχαμε Ειδικά Δικαστήρια.

ΩΡΑ 17.23 Ο αγώνας κατά της διαφθορας εξαντλείτο ανάμεσα σε μπύρες και σουβλάκια.

ΩΡΑ 17.22 Το κούρεμα θα γίνει με κοινές και όχι με προνομιούχες μετοχές. Οι τράπεζες πρέπει να αναδιοργανωθούν και να βοηθήσουν την Ελλάδα

ΩΡΑ 17.20 Η ευνομία και η αυτονομία της πολιτικής από τα πάσης φύσεως συμφεροντα. Προσωπικές διαφορές δεν έχω με κανέναν. Αλλά δεν σκύβω το κεφάλι σε κανέναν. Εγώ μαριονέτα δεν υπήρξα ποτέ. Οτι και να γίνει όσο και να μου κοστίσει. Μετάνοιωσε που δεν προχώρησα από την αρχή στην αλλαγη του εκλογικού νόμου.

ΩΡΑ 17.17 Η ΝΔ κατάφερε σε 6 χρόνια τον απόλυτο διασυρμό της χώρας μας.

ΩΡΑ 17.15 Βάλαμε τις βάσεις για το νέο και αποδείξαμε ότι μόνο εμείς μπορούμε.

ΩΡΑ 17.12 Δεν έχω αυταπάτες.Η κατάσταση είναι ζοφερή και θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη.

ΩΡΑ 17.11 Ανεργία. Μέσα στην τελευταία διετία, ζήσαμε και ζούμε πρωτόγνωρα ποσοστά ανεργίας. Σταματήσαμε το μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων. Είδαμε την εφιαλτική πραγματικότητα κατάματα.

ΩΡΑ 17.10 Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα. Ολο το δημόσιο υφίσταται το σοκ μια βίαιης προσαρμογης.

ΩΡΑ 17.09 Ξέρω την κριτική για το ΑΣΕΠ αλλά σταματήσαμε το φαινόμενο κάθε υπουργός να διορίζει τον άνθρωπό του.

ΩΡΑ 17.05 Φτύσαμε αίμα για να φτάσουμε στο να συλλαμβάνονται οι φοροφυγάδες. Έστω καθυστερημένα, έστω με λάθη κάναμε την αρχή.

ΩΡΑ 17.04 Θυμάται κανείς που ήταν το ΣΔΟΕ έξι χρόνια επι ΝΔ; Υπήρξε δημοσιοποίηση καμίας λίστα μεγαλοοφειλετών; Τίποτα δεν υπηρξε. Απόλυτη αυδοσία.

ΩΡΑ 17.00 Δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητο κανένα ερώτημα στους πολίτες για το μέγεθος του ελλειμματος του 2009. Τις επόμενες ημέρες θα προτείνουμε εμείς οι ίδιοι την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα.

ΩΡΑ 16.59 Μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις αλλά και στην εκλογική αναμέτρηση που θα έχουμε στην χώρα, ποιά πολιτική δύναμη θα μπορεί να φέρει την αλλαγή; Μέσα σε εφιαλτικές συνθήκες κάναμε την αρχή της αλλαγής παντού. Με λάθη, παλινδρομήσεις αλλά κάναμε την αρχή.

ΩΡΑ 16.58 Χρήσιμη η συνεδρίαση της ΚΟ και τις επόμενες ημέρες.

ΩΡΑ 16.57 Είμαστε εμείς ο πυλώνας σταθερότητας αλλά και αλλαγών για την χώρα. Από εμάς εξαρτάται αν θα περάσει η χώρα αυτό τον κρίσιμο κάβο. Από τώρα έως και την αλλαγή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρχει και διεύθυνση δική μου.

ΩΡΑ 16.56 Η ενότητά μας είναι αδήρριτη ανάγκη. Αυτή την ενότητα, αυτήν εγώ υπηρετώ. Εχω εκφραστεί για τις δικές μου προσωπικές προθέσεις. Αυτό δεν μου επιτρέπει να μην ασκήσω στο έπακρο τις ευθύνες που μου αναλογούν.

ΩΡΑ 16.55 Ας μην χαθούμε στα ποσοστά και τις δημοσκοπήσεις χάνοντας το μεγάλο που δεν είναι άλλο από το να βγάλουμε την χώρα από την κρίση. Βάζουμε πρώτη την πατρίδα, το συμφέρον του ελληνικού λαού και μετά τις δικές μας εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες.

ΩΡΑ 16.54 Θα πρέπει να μας ευγνωμονούν οι της ΝΔ, γιατί σώζοντας την χώρα έτυχε να σωθούν κι αυτοί από τον πολιτικό αφανισμό.

ΩΡΑ 16.50 Η συντηρητική ευρώπη φοβήθηκε την απάντηση του ελληνικού λαού στο δημοψηφισμα. Υπήρξαν στιγμές που θελήσαμε να τα παρατήσουμε και να πούμε βροντερό όχι. Τώρα το βλέπουν τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Κάθε στιγμή έπρεπε να ζυγίσουμε. Ποιό είναι το συμφέρον της χώρας; Να χάσει κάτι ή να χάσει τα πάντα;

ΩΡΑ 16.49 Ποιός είναι πιο αξιόπιστος; Αυτός που αρνείται την διαφορά, όπως η ΝΔ;

ΩΡΑ 16.48 Ποτέ δεν μίλησα για διεφθαρμένο λαό. Οι έννοιες αυτές για μένα είναι ξένες, ρατσιστικές.

ΩΡΑ 16.47 Μπορούμε να βρεθούμε στην άλλη όχθη του ποταμού με τον λαό και όχι απέναντί του. Πείθοντάς τον για την θυσία.

ΩΡΑ 16.45 Αλλη είναι η δικιά μας πίστη, ότι ο πολίτης πρέπει να απελευθερώνεται από την ασφυκτική δογματική γραφειοκρατική αντίληψη που έχει το μαζικό κίνημα. Το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί την αντίληψη που βλέπει με επιστοσύνη τις δυνάμεις του τόπου.

ΩΡΑ 16.43 Αναγνωρίζω και εκτιμώ την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης. Ομως η συντηρητική Ευρωπη έχει κάνει ένα θεμελιώδες λάθος. Υπήρξε μια ψυχολογία τιμωρίας. Ο κακός είναι ο νότιος, ο Μεσόγειος, ο Ανατολίτης.
Χαρακτηριστική είναι η πατρονεία μέσω επιτρόπων. Γελοιότητα που προκαλεί τον ελληνικό λαό. Οσοι το σκέφτηκαν ας το ξανασκεφτούν σοβαρά.

ΩΡΑ 16.42 Η συντήρηση είτε είναι ξένη είτε ελληνική βλέπει το πρόβλημα στο DNA. Κατηγορεί τον άνθρωπο και όχι τις πολιτικές.

ΩΡΑ 16.41 Ελεος πιά με την εύκολη απαξίωση των πάντων που απαξιώνουν την αυτοπεποίθηση του ελληνικού λαού. Εχω καθήκον να παλέψω για την Ελλάδα.

ΩΡΑ 16.40 Υπεραμύνομαι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού όπως έκανα και στις Βρυξέλλες.

ΩΡΑ 16.39 Η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και οι αποφάσεις που θα πάρει η Βουλή τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι καθοριστικής σημασίας.

Με πάνω από μια ώρα καθυστέρηση έφτασε στην αίθουσα της Γερουσίας ο Γ. Παπανδρέου για να ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Το παρασκήνιο ηταν εντονο μέχρι και πριν λίγα λεπτά, ενώ και η διάταξη των στρατοπέδων στην αίθουσα είναι εμφανής.
Οι Παπανδρεϊκοι κάθονται όλοι μαζί όπως και οι Βενιζελικοί, ενώ η κα Βάσω Παπανδρέου με τον Κώστα Σκανδαλίδη είναι στην λεγόμενη γαλαρία.
Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Χρήστος Παπουτσής κάθεται μπροστά – μπροστα, γεγονος που ερμηνεύεται από πολλούς ως μήνυμα πιθανής υποψηφιότητας – απάντησης σε εκείνη του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εσωκομματικά παιχνίδια με τις τράπεζες – Δίωρο παζάρι Παπανδρέου – Βενιζέλου

Κ.Ο ΠΑΣΟΚ: Παπανδρεϊκός πόλος με επικεφαλής τον Παπουτσή;

Ώρα … ΠΑΣΟΚ – Συνεδρίαση της Κ.Ο. σε νέο τοπίο

Το … μπαλάκι στους αρχηγούς – Κρίνονται όλα στη συνάντηση με Παπαδήμο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε