Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπανδρέου: Στήριξε τους υπουργούς του και κατακεραύνωσε τους οίκους αξιολόγησης

Να οπλιστούν με υπομονή και αποφασιστικότητα, συνέστησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προς τα μέλη της κυβέρνησης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς, όπως είπε, “τρέχουμε σε μαραθώνιο”.

Ο ίδιος, όπως τόνισε, είναι οπλισμένος και με τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, ζήτησε από τους υπουργούς και υφυπουργούς να κάνουν το ίδιο αλλά και να τα μεταλαμπαδεύσουν και στους πολίτες.

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε και έναν τόνο αισιοδοξίας στη συνεδρίαση αναφέροντας ότι βαδίζουμε προς το τέλος της ύφεσης επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει και το τέλος της κρίσης και των προβλημάτων. Είναι, όπως είπε, ένα σημαντικό βήμα ανακούφισης ώστε να δώσουμε τις μάχες από καλύτερες θέσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο δημόσιος διάλογος και δη μέσω των ΜΜΕ, τονίζοντας ότι η παραπολιτική παίρνει το προβάδισμα, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει στρέβλωση όσων γίνονται ή λέγονται. Η δουλειά μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η μόνη απάντηση στον παραλογισμό του δημοσίου διαλόγου.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην υποβάθμιση της χώρας από την “S&P” και τους άλλους οίκους αξιολόγησης. Οι οίκοι αυτοί, τόνισε, από την ευφορία που επεδείκνυαν εμπιστοσύνη στα τοξικά ομόλογα, πέρασαν στην τυφλή απαισιοδοξία, στο φόβο και στον πανικό. Αλλά, όπως διαψεύστηκαν στις μέχρι τώρα προβλέψεις τους για την Ελλάδα, τόνισε, θα διαψευστούν και τώρα.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι αλλάζει το πρότυπο διακυβέρνησης της χώρας με διάλογο που γίνεται μεταξύ των μελών της κυβέρνησης, αλλά και της κυβέρνησης με την κοινωνία. Είπε ότι προκύπτουν δημοσιονομικοί στόχοι, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και στόχοι αναπτυξιακοί, στόχοι δικαιοσύνης και πρόνοιας. Προχωράμε, είπε, με σχέδιο, πρόγραμμα και αξιολογηση της πορείας μας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στα δημοσιονομικά είπε ότι έχουμε μπει στον πυρήνα του προβλήματος και αυτό που πρέπει να γίνει είναι αφενός εξυγίανση και αφετέρου καταπολέμηση της σπατάλης.

Οι αλλαγές, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν είναι εύκολες γιατί δεν έχουμε τεχνοκρατικές υπηρεσίες. Παρ΄όλα αυτά στήριξε τους υπουργούς αναφέροντας ότι παρόλα όσα λέγονται οι υπουργοί είναι έτοιμοι για μεγάλες αλλαγές και τομές και δήλωσε την στήριξή του στις προσπάθειές τους λέγοντας ότι “εγώ είμαι δίπλα τους για να στηρίζω”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε