Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Παπανδρέου: “Το ΔΝΤ δεν θα φύγει με τη βία”

Παπανδρέου: “Το ΔΝΤ δεν θα φύγει με τη βία”

“Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει και επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που έχουν χρέος απέναντι στην ελληνική κοινωνία”, είπε ο πρωθυπουργός από τη Ρόδο.

Μιλώντας στην Κρεμαστή της Ρόδου, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι με μεγάλη προσπάθεια, η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρχει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και πρόσθεσε ότι πιθανόν να υπήρχαν και καλύτεροι μηχανισμοί, αλλά εμείς αυτόν είχαμε. “Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ, και επιτηρούν. Είναι μια μορφή κηδεμονίας” ανέφερε ο κ. Παπανδρέου εξηγώντας τι σημαίνει για τη χώρα αυτή η επιτήρηση.

“Δεν είναι καθόλου ευχάριστο” τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας μάλιστα ότι είδε σε μια διαδήλωση, να αναγράφεται σε αφίσες “Έξω το ΔΝΤ”. “Θα μπορούσα να συνυπογράψω και να βάλω από κάτω ‘Έξω και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”. Απλώς δεν θα φύγουν με πέτρες, και δεν θα φύγουν με βία. Θα φύγουν όταν εμείς έχουμε βάλει τάξη στην οικονομία μας, όταν εμείς έχουμε δείξει αξιοπιστία”. 

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι οδήγησε τη χώρα σε υπερχρέωση με τεράστια ελλείμματα. “Γι’ αυτά δεν έφταιγε ο απλός πολίτης, ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος, έφταιγε μια κυβέρνηση που εξυπηρετούσε πελατειακά συμφέροντα και άφηνε την αδιαφάνεια και τη διαφθορά να γιγαντώνονται”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Φτάσαμε εδώ υπερχρεωμένοι σε τέτοιο βαθμό που φοβήθηκαν ακόμη και οι καλοί πιστωτές μας” είπε. Επιπλέον ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήρε μέτρα που δεν ήταν ευχάριστα ωστόσο ήταν αναγκαία για να νοικοκυρέψουμε τα χρέη και να δείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι”. “Αυτό κέρδισε ξανά την αξιοπιστία μας” επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε όχι μόνο να ορθοποδήσουμε τη χώρα αλλά και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που αυτή έχει

Εξάλλου, στην ομιλία του μπροστά στη βιβλιοθήκη στην Κρεμαστή Ρόδου κάτοικοι παρέδωσαν στον πρωθυπουργό εικόνα του Αγίου Γεωργίου και εκείνος τους απάντησε λέγοντας: “Πάμε για να σκοτώσουμε τους δράκους για να ξεφύγουμε μπροστά”.  Με την ομιλία του στην Κρεμαστή ολοκληρώθηκε και η διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο και στη Ρόδο.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Ρόδο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: “Ας μην υποκρίνεται ο κ. Παπανδρέου ότι δεν έχει καταλάβει που οδήγησε τη χώρα… Το “κατόρθωμά του” με το ΔΝΤ δεν αντιμετωπίζεται με εύκολους αφορισμούς κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Αντιμετωπίζεται με υπεύθυνη συλλογική προσπάθεια για δομικές αλλαγές στην Ελληνική οικονομία, που θα επιτρέψουν να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή και να βγούμε το ταχύτερο δυνατόν από τους όρους του ΔΝΤ. Εμείς εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Ο κ. Παπανδρέου, ας κρατήσει την οξύτητα και την αναζήτηση ευκόλων άλλοθι για την κραυγαλέα ανεπάρκειά του.»

Διαβάστε επίσης: 

Απολύσεις στο δημόσιο επιβάλλει το ΔΝΤ

Ρεν: Αρχές Μαΐου ο μηχανισμός

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της G20

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε