Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παπαρήγα: «Άρχισε, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η χρεοκοπία»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει αρχίσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί», εκτίμησε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την κα Πάπαρηγα, ήδη ένα μέρος του κεφαλαίου έχει υποτιμηθεί, τα κρατικά ομόλογα επίσης είναι υποτιμημένα, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν απώλειες που φθάνουν το 30%, υπάρχει στάση πληρωμών και η δημόσια περιουσία είναι και αυτή υποτιμημένη.

Η γγ του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη -και με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει- ότι είναι εμφανής η διχογνωμία στην Ευρώπη για το αν πρέπει να γίνει τώρα ή αργότερα η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά, όπως είπε, περιμένουν να δουν τι θα γίνει και με την Ισπανία και μετά να αποφασίσουν.

Υπό το πρίσμα αυτό εκτίμησε, ιδιαίτερα για το θέμα της πώλησης δημόσιας περιουσίας, ότι θα υπάρξει περαιτέρω πίεση και περαιτέρω μείωση της αξίας της, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερα.

Στο πολιτικό επίπεδο, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι καταβάλλεται εργώδης προσπάθεια για να διασωθεί το πολιτικό σύστημα με τη μεταμφίεσή του, υπογραμμίζοντας ότι τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν συνεργασία ΠΑΣΟΚ -ΝΔ. Κατήγγειλε δε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι “ο καυγάς ανάμεσά τους, όπου ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο, είναι αποπροσανατολιστικός. Είναι επικίνδυνος ανταγωνισμός για το ποιό κόμμα θα έχει στα χέρια του το κυβερνητικό πηδάλιο”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε