Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Παπαρήγα: Αστείος ο τσακωμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Παπαρήγα: Αστείος ο τσακωμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

«Το να θέλει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ δέκα μετάνοιες την ημέρα για τα γκαζάκια είναι ανόητο» δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, που εκτίμησε ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουν ριζικές αλλαγές.

«Εμείς καταδικάζουμε την ατομική τρομοκρατία και τις βομβιστικές ενέργειες, αλλά το θέμα είναι που στοχεύουν και από που προέρχονται, και επιπλέον εμείς δεν υπολογίζουμε ποιος «υπογράφει (με ‘επαναστατικά’ ονόματα)» τόνισε η κ. Παπαρήγα, για να συμπληρώσει ότι «το θέμα μας απασχολεί πάρα πολύ, καθώς υπάρχει κάθε συμφέρον να μπει ο λαός στον γύψο», επεσήμανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του γραμματέα της ΝΔ, Μιχάλη Κεφαλογιάννη για καταδίκη της βίας από τα «δύο άκρα», είπε ότι «η ΝΔ να ψάξει το σκοπό των ενεργειών αυτών», υπογράμμισε ότι «δεν ευθυγραμμιζόμαστε με την αξιοποίηση τέτοιων ενεργειών προκειμένου να τσουβαλιάσουν τη λαϊκή αγανάκτηση».

Η κα Παπαρήγα μίλησε για ένα σύστημα που έχει σαπίσει και η σαπίλα του διαπερνά τα πάντα και επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αντιπαράθεσή τους τις τελευταίες μέρες. Τη χαρακτήρισε αστεία και τόνισε πως αναπαράγει μια δικομματική αντιπαράθεση. «Τα δύο κόμματα δεν έχουν ριζικές διαφορές. Από την άλλη το να θέλει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ δέκα μετάνοιες την ημέρα για τα γκαζάκια είναι ανόητο».

Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι αυτή επιβεβαιώνει πως υπάρχουν κεφάλαια και κέρδη που παράγονται στην Ελλάδα και ότι υπάρχουν λιμνάζοντα κεφάλαια που δεν βρίσκουν πεδίο επένδυσης για περισσότερη κερδοφορία. «Κάποια ανάκαμψη θα υπάρξει, όμως ο κύκλος της θα περικλείει το σπέρμα μιας επόμενης πιο βαθιάς κρίσης» εκτίμησε, προσθέτοντας ότι η όποια ανάκαμψη θα συνοδεύεται από φθηνή δουλειά και ελαστικές σχέσεις μη μόνιμης εργασίας για τους εργαζόμενους. «Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε μεροδούλι-μεροφάι», είπε.

Για τις απολύσεις στην «Τυποεκδοτική» σημείωσε ότι αντιμετωπίζει την κρίση, τη συγκέντρωση στον κλάδο καθώς και την πολιτική επίθεση. «Μας έλεγαν ότι έχουμε τον Γερμανό, τώρα αυτό σταμάτησε, μετά μας έλεγαν ότι έχουμε τη NEOSET και τον Βερόπουλο, όταν εμείς ζητήσαμε την ονομαστικοποίηση των μετοχών των επιχειρήσεων, ποιος μας στήριξε;» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «με τέτοιο πόλεμο, η κρίση γίνεται οξύτερη».

Ερωτηθείσα για τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, είπε ότι «η συνάντηση αυτή κάθε αυτή δεν είναι ενοχοποιητική», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετάξει όλα τα συνθήματα που θα έκαναν απαγορευτική την πρόσκληση Σόιμπλε».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με πρόγραμμα που παίρνει τις θέσεις της Γαλλίας (εντός ΕΕ) ή των ΗΠΑ (εκτός ΕΕ), εναντίον της Γερμανίας.
Παράλληλα, είπε ότι «οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τον λαό ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την ίδια πολιτική με μεγαλύτερες αυταπάτες και πιο αδύναμο κίνημα. Τώρα τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει και το σύνθημα για το ‘σύστημα της κλεπτοκρατίας’. Τι σημαίνει αυτό; Το μεγαλύτερο μέρος της κλοπής είναι ‘νόμιμο’».

Αναφορικά με τη στάση του ΚΚΕ για κυβερνητική συνεργασία τόνισε ότι «το πληρώσαμε άγρια» υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «οι συνέπειες θα ήταν πιο καταλυτικές αν παίρναμε μέρος σε μια κυβέρνηση στην οποία θα έπρεπε να προσαρμόσουμε την πολιτική μας».

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αλλαγής γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε: «είμαι απολύτως χαρούμενη ότι στο κόμμα υπάρχουν ικανότατα στελέχη, ουδείς και ουδεμία αναντικατάστατος». Και για το δικό της μέλλον είπε: «Δεν έχει τόση σημασία τι σκέφτομαι προσωπικά. Όπου μου πει το κόμμα να πάω να δουλέψω, θα πάω, όχι με την έννοια της προσωπικής σεμνότητας, αλλά κυρίως γιατί είμαι απολύτως πεισμένη ότι η συλλογική γνώμη είναι πολύ καλύτερη από την ατομική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τους αληθινούς πυροβολισμούς στα γραφεία της ΝΔ και την σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού άρχισαν οι πολιτικές μπαλωθιές!

Σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού – Εννιά κάλυκες από “καλάσνικοφ” βρήκε η αστυνομία – Ξημερώματα “χτύπησαν” οι τρομοκράτες στα γραφεία της Ν.Δ.

ΠΑΣΟΚ: επίθεση με εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου

Γλέζος: Παρακρατικοί φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ πίσω από τις επιθέσεις;

Καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αιχμές για παρακρατικούς πίσω από την επίθεση στη ΝΔ

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στον Βολφγκανγκ Σόϊμπλε

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε