Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπαρήγα: “Δεν μπορεί να μη δανειστεί η κυβέρνηση”

Παπαρήγα: “Δεν μπορεί να μη δανειστεί η κυβέρνηση”

Αναπόφευκτη είναι σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό. “Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά η ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να δανειστεί” δήλωσε μιλώντας σε εκπομπή της πρωινής ζώνης της ΝΕΤ.

“Τώρα όλα αυτά που λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι «εμείς θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας» κτλ, αυτά είναι για να πει στο τέλος ότι καταφέραμε να νικήσουμε…” συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι “η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να κάνει κάτι υπέρ του λαού”. 

Η κ. Παπαρήγα επέρριψε στη φύση του καπιταλιστικού συστήματος και την έλλειψη αντίστασης από ελληνικής πλευράς, τα σημερινά δεινά της χώρας και την αδυναμία δανεισμού. “Αυτοί είναι οι κερδοσκόποι, έτσι λειτουργεί η αγορά. Να σας πω ένα παράδειγμα: Τη δευτερογενή αγορά των ομολόγων δεν την αποφάσισαν οι καπιταλιστές σε όλο τον κόσμο, δεν συμμετείχε σε αυτές τις αποφάσεις και η ελληνική κυβέρνηση; Τώρα τι θυμώνει για τα spread; Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τα πράγματα είναι πολύ βαθύτερα. Αν λοιπόν δεν έχεις στη συνείδησή σου τη βαθύτερη αιτία, ακόμα και αν δεν μπορείς σήμερα άρδην να τα ανατρέψεις πρέπει να κινηθείς σε μία διαφορετική κατεύθυνση” σημείωσε.

“Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν πληρώσουν ούτε ένα ευρώ και πρέπει να στρώσουν το δρόμο της αντίστασης, της αντιπαράθεσης, αλλιώς μπροστά υπάρχει: «μαύρη μαυρίλα πλάκωσε». Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι ο λαός θα πει το μεγάλο όχι” τόνισε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε