Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παπαρήγα: “Δεν πιστέψαμε ούτε στιγμή αυτό το σικέ θρίλερ”

Για “αντιδραστικότατη συμφωνία” που θα επιφέρει “νέα και σαρωτικά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ιδιωτικοποίηση των πάντων”, έκανε λόγο η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, με αφορμή τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες το βράδυ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Δεν πιστέψαμε ούτε λεπτό αυτό το κατασκευασμένο θρίλερ που δημιουργήθηκε, ότι πια τα πράγματα για την Ελλάδα είναι ή του ύψους ή του βάθους στην ΕΕ και ο κ. Παπανδρέου ως άλλος “Κολοκοτρώνης” θα δώσει μία μάχη για να την κερδίσει», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Το ΚΚΕ δικαιώθηκε πλήρως στην εκτίμησή του ότι τελικά θα επιτυγχάνονταν συμφωνία, δήλωσε η κ. Παπαρήγα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ότι λέει ψέματα όσον αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Σημείωσε δε, ότι είναι λογικό να νοιώθει ικανοποίηση ο πρωθυπουργός αφού “του αναγνωρίστηκαν τα βάρβαρα μέτρα που έχει πάρει”, ενώ δεσμεύθηκε και για τα μέτρα που θα πάρει στο εξής.

Εκτίμηση της κ. Παπαρήγα είναι ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε, πέρα από τις επιπτώσεις στην κοινωνία και τους εργαζόμενους, είναι εύθραστη και δεν θα κατασιγάσει διαμάχες κρατών και επιχειρηματιών, ούτε θα αντιμετωπίσει την κρίση. Τα χρέη θα μεγαλώνουν και τα μέτρα κατά των εργαζομένων θα σκληραίνουν, είπε η γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι και την επιμήκυνση στην αποπληρωμή του χρέους και την μείωση του επιτοκίου θα την πληρώσει ακριβά ο λαός.

Αναφερόμενη στην τακτική που θα ακολουθήσει το ΚΚΕ, ανέφερε ότι το κόμμα της θα συνεχίσει στον δρόμο της απειθαρχίας και της ανυπακοής, καθώς όπως είπε η νομιμότητα (των αποφάσεων που ελήφθησαν) είναι τυπική. “Οταν σε κολλάνε στον τοίχο πρέπει να κλωτσήσεις αυτόν που σε κολλάει, για να τον παραμερίσεις”, κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε