Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Παπαρήγα: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

Παπαρήγα: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει για 94 χρόνια μόνο και μόνο γιατί το θέλουν τα στελέχη και τα μέλη του” υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ) του κόμματος, για την επέτειο των 94 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Σήμερα είμαστε και θα είμαστε μαζί με το λαό, στην πρώτη γραμμή γιατί και μόνο η εφαρμογή των μέτρων που πάρθηκαν με τα Μνημόνια είναι πραγματική κόλαση, χώρια στα καινούργια που μας περιμένουν αν δεν υπάρξει αποφασιστική αντεπίθεση ρήξης και ανατροπής» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στις διακηρύξεις άλλων κομμάτων κυρίως, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «η ανάκαμψη όταν έλθει θα πατήσει επί πτωμάτων, στα ερείπια των κοινωνικών δικαιωμάτων, στη σχετική και απόλυτη εξαθλίωση». «Δεν γυρίζουμε πίσω. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ξαναγυρίσουμε έστω στο 2000, το 2009 θα την πάθουν σαν την γυναίκα του Λοτ. Γι’ αυτό έγιναν τα Μνημόνια τα πρόσφατα και τα αυριανά, για να εξασφαλίσουν την μέγιστη κερδοφορία σε συνθήκες που ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός θα κλείνει και νέες επιχειρήσεις σε όφελος των ισχυρότερων» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «σας λέμε καθαρά κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχίζετε να μοιάζετε παντού στο ΠΑΣΟΚ, και στην τακτική και στις μέθοδες προπαγάνδας.»

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι το ΚΚΕ πρέπει να αλλάξει, να γίνει συνιστώσα του, ουσιαστικά να δεχθεί την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διανθίζει τις θέσεις του με κάποια αμφισβήτηση της ευρωζώνης ή και του ΝΑΤΟ τις ακυρώνει αφού συμμαχεί με κόμματα της Ευρώπης, το ΚΕΑ, που ουσιαστικά ζητούν η ΕΕ να μεταλλαχθεί σε Ευρώπη των εργαζομένων και να αυτοδιαλυθεί το ΝΑΤΟ. Ούτε στην Δευτέρα παρουσία δεν πρόκειται να γίνουν έτσι τα πράγματα» πρόσθεσε.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι βεβαίως και η ΕΕ μπορεί να υποστεί μεταλλαγές, να μετατραπεί σε μια ομοσπονδία ή και να διασπαστεί, αλλά αυτό δεν συνιστά ούτε αλλαγή πλεύσης, ούτε αλλαγή χαρακώματος.

Αναφερόμενη στην επίκληση του κινδύνου εκφασισμού που επικαλούνται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «πάντα πρέπει να υπάρχει ένας κίνδυνος ώστε ο λαός να παραιτείται από την λογική της ρήξης και της ανατροπής. Το εργατικό κίνημα, η Λαϊκή Συμμαχία, η ταξική πάλη με στόχο την εξουσία, μπορούν να βάλουν στο περιθώριο την Χρυσή Αυγή.»

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο για ενδεχόμενο προσωρινού -δίνοντας έμφαση στο προσωρινό- σχηματισμού ενός «ετερόκλητου κυβερνητικού σχήματος με βασική δύναμη το ΣΥΡΙΖΑ, μόνο του ή με άλλες πολιτικές δυνάμεις, που δεν είναι απίθανο να αποτελεί συνάντηση του εθνικισμού και του κοσμοπολιτισμού και να ξαναφέρει την ΝΔ στην αντιπολίτευση.»

«Θέτουμε το πραγματικό ερώτημα στο λαό. Ποιος μπορεί σήμερα να πολεμήσει τα αστικά κόμματα, να συμβάλλει να ανοίξουν, έστω στην αρχή, ρωγμές στο αστικό πολιτικό σύστημα; Ποια στρατηγική μπορεί να στερήσει το αστικό σύστημα από τις εφεδρείες του, να το οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση υπέρ του λαού;» είπε στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα υπογραμμίζοντας «ποιο άλλο εκτός από το ΚΚΕ, εκτός από την Λαϊκή Συμμαχία, εκτός από την αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης, εκτός από την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος από τα κάτω, στην βάση στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους; Ποια πολιτική δύναμη μπορεί να εμπνεύσει αγωνιστική αισιοδοξία στο λαό, αντοχή στις δυσκολίες, αγωνιστικό ρεαλισμό;»

Χωρίς να ταυτίζει την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «το βαρίδι του ΣΥΡΙΖΑ που θα τον οδηγήσει στον ίδιο δρόμο είναι ότι δεν έχει γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.»

«Καμία πρόταση διαχείρισης, είτε υποστηρίζει το ευρώ είτε δεν φοβάται την δραχμή δεν πρόκειται να ανακουφίσει την ζωή μας, να εξασφαλίσει κοινωνική λαϊκή ευημερία και ειρηνική ζωή» είπε η κ Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «από την ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα κόμματα κρύβουν από τον λαό ότι αυξάνουν οι κίνδυνοι τοπικών πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή.»

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ αν χρειαστεί, είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει νόημα στον αγώνα για την ελευθερία, γιατί αυτός ο αγώνας δένεται με την διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα, που όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο.»

Τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι παρόν σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «η εργατική λαϊκή εξουσία, η λαϊκή οικονομία είναι η μόνη εναλλακτική λύση στο βασανιστικό και βάρβαρο σήμερα. Θα έλθει και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, με την θέληση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.»

«Η λαϊκή οικονομία είναι ασύμβατη με την συμμετοχή της χώρας σε οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική ένωση όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η νέα εξουσία ανάλογα με τις διεθνείς συνθήκες και τον περίγυρο της χώρας θα επιδιώξει να αναπτυχθούν διακρατικές σχέσεις με αμοιβαίο όφελος, ανάμεσα στην Ελλάδα και άλλες χώρες».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η πολύχρονη εμπειρία του κόμματος δεν πρέπει να οδηγήσει σε καμία επανάπαυση, ότι «πρέπει και μπορούμε να γίνουμε κόμμα παντός καιρού, γερό και ικανό να ανταποκρινόμαστε σε κάθε στροφή του αγώνα» και ότι «οφείλουμε να ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι και θα είναι σκληροτράχηλος. Οι αντικειμενικές δυσκολίες σήμερα είναι μεγάλες, τα καθήκοντα είναι πιο σύνθετα. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τον δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων Υπάρχουν πολλά που πρέπει να τα βελτιώσουμε, όσο εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.»

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τα μέλη, τους φίλους, τους οπαδούς και τους αγωνιστές που «παρά τις διαφορετικές απόψεις, σέβονται το ΚΚΕ» να πάρουν μέρος στον προσυνεδριακό διάλογο για το 19ο Συνέδριο του κόμματος και τόνισε ότι «ένα μόνο λέμε δεν θα κάνουμε την χάρη στον αντίπαλο να βάλουμε νερό στο κρασί όπως επιδιώκει. Δεν έχουμε σήμερα την πολυτέλεια κανενός λάθους που θα ρίξει το κίνημα πίσω, θα του αφαιρέσει την δυνατότητα αντεπίθεσης.Μπορούμε και θα προχωρήσουμε μπροστά, αταλάντευτα, σταθερά με επιμονή, αγωνιστικό, επαναστατικό ρεαλισμό.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαρήγα για Eurogroup: Βγάλαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε