Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παπαρήγα κατά πάντων, ΚΚΕ έτοιμο για εκλογές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επίθεση σε κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατά των νεοσύστατων κομμάτων εξαπέλυσε η Αλέκα Πάπαρηγα από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Αφού τόνισε την εκλογική ετοιμότητα του ΚΚΕ, η κα Παπαρήγα κάλεσε τον λαό «να μην παγιδευτεί στα σενάρια μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος», απαντώντας ουσιαστικά στις συζητήσεις περί σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Σε μία σπάνια, έστω και έμμεση αναφορά στις δημοσκοπήσεις, η κα Παπαρήγα είπε ότι το κόμμα της απευθύνεται και σε όλους εκείνους που όταν ερωτώνται ποιο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ εμπιστεύονται, απαντούν κατηγορηματικά «κανένα από τα δύο».

Άσκησε έντονη κριτική, πέρα από τα δύο μεγάλα κόμματα και στα μικρότερα, τονίζοντας ότι ο ΛΑΟΣ και ψηφίζει το Μνημόνιο και «μετανιώνει» γι’ αυτό. «Είναι και με την κυβέρνηση και τη ΝΔ, ανάλογα ποιο από τα δύο κόμματα θα του δώσει ένα ή δύο υπουργεία σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι σήμερα είναι πιο πολύγλωσσος από ποτέ και πρόσθεσε ότι πότε στηρίζει την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, πότε μιλάει για διαγραφή του χρέους, πότε μιλάει για αναδιαπραγμάτευση, πότε για μερική διαγραφή του χρέους, άλλοτε για κρατικοποίηση τριών τραπεζών, άλλοτε για κρατικοποίηση όλων των τραπεζών. Θυμούνται που και που την ευρωλαγνεία τους και για να την μετριάσουν μιλάνε για επανίδρυση της ΕΕ και για την ανάδειξη χαρισματικών ηγετών.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά και τη Δημοκρατική Συμμαχία είπε ότι «περισσότερο μοιάζουν με δορυφόρους του ΠΑΣΟΚ» και είναι «εραστές της ταξικής συνεργασίας».

Αναφερόμενη στις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι οι συζητήσεις είναι πραγματικές και όχι στημένες και αποκαλύπτουν αυτό που το ΚΚΕ έχει πει πολλές φορές, ότι τα περιθώρια του καπιταλιστικού συστήματος να πετύχει μια σχετικά ελεγχόμενη και ανώδυνη -για το σύστημα- διέξοδο από την κρίση, είναι πολύ πιο στενά σε σύγκριση με το παρελθόν.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως είναι έτοιμη να παραιτηθεί πλήρως από τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και ότι δεν έχει ανακηρυχθεί η αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), εξαιτίας των διεκδικήσεων της Τουρκίας στην περιοχή που βρίσκεται το Καστελόριζο, υποστηρίζοντας ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να είναι στο κέντρο της προσοχής του λαού.

Εκτίμησε ότι παρασκηνιακά γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί μια πιο ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε μία τέτοια εξέλιξη τραγωδία.

Διατύπωσε νέες επικρίσεις κατά των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θέτει άμεσο στόχο να πέσει η κυβέρνηση, να γίνουν εκλογές, τα ίδια, δηλαδή, που έλεγε και όταν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ. Ζητούν, σημείωσε η κα Παπαρήγα, να γίνουν εκλογές για να αναδειχθεί τάχατες μια προοδευτική κυβέρνηση που θα μας απαλλάξει από το Μνημόνιο.

«Πλασάρουν ότι μια κυβέρνηση μπορεί να κυβερνήσει προοδευτικά χωρίς να στραφεί κατά των μονοπωλίων και να τα καταργήσει. Ότι μπορεί να είναι φιλολαϊκή και ταυτόχρονα να μη συγκρουστεί συνολικά με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κομματάκια της εκλογικής πίτας», είπε.

«Και το ΚΚΕ θέλει να φύγει μία ώρα γρηγορότερα η κυβέρνηση», είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι και το κόμμα της ζητάει από το λαό να χρησιμοποιήσει σωστά το όπλο της ψήφου. «Επικρίνουμε τους οπαδούς της αποχής γιατί διαλέγουν ένα μέσο τιμωρίας χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα και υποστήριξε ότι η αποχή είναι στήριξη του πολιτικού συστήματος. Καλούμε το λαό να μην παγιδευτεί στα πολιτικά σενάρια μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε