Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παπαρήγα: Κοντόφθαλμη η απόφαση των Βρυξελλών

Παπαρήγα: Κοντόφθαλμη η απόφαση των Βρυξελλών

Στην ΕΕ πάρθηκε μια απόφαση που μπορεί να πει κανείς ότι έχει ένα προσωρινό και κοντόφθαλμο χαρακτήρα,δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τον Πειραιά.

“Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά, με αποτελεσματικά φάρμακα τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις του, τόνισε, μεταξύ άλλων,σε της ομιλία στον Πειραιά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, κατηγορώντας την κυβέρνηση, γιατί, όπως είπε, επιχειρεί να δημιουργήσει το κλίμα θριαμβολογίας.

Η κα Παπαρήγα είπε ότι με βάση την απόφαση της ΕΕ εκαναν ένα πολιτικό μηχανισμό ο οποίος λέει το εξής πράγμα: Αν μια χώρα στη ζώνη του ευρώ βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, παραβιάζοντας βεβαίως κανόνες του παιχνιδιού και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, είναι δε στις παραμονές τις χρεωκοπίας, τότε θα ξανασυνεδριάσει η ΕΕ και θα αποφασιστεί αν αυτή η χώρα έχει πραγματική ανάγκη, αν βρίσκεται σε κίνδυνο χρεωκοπίας και τότε θα αποφασίσουν τους όρους της στήριξης, της χρηματοδότησης, του δανεισμού και ενδεχομένως να αποφασίσουν και αν θα βγει από τη ζώνη του ευρώ.

Και για να παρθεί αυτή η απόφαση, είπε η κα Παπαρήγα, πρέπει να σημειωθεί ομοφωνία. Δηλαδή και μεταξύ τους τα καπιταλιστικά κράτη δεν μπορούν να ομονοήσουν και δεν μπορούν να έχουν ως καπιταλιστικά κράτη, ως αστικές τάξεις των κρατών – μελών, πλήρη αλληλεγγύη μεταξύ τους. 

Αυτός , όμως, ο πολιτικός μηχανισμός, τόνισε η Γραμματέας του ΚΚΕ, δεν είναι εντελώς ουτοπικός γατί έχει μια σαφή κατεύθυνση : Ο πολιτικός εκβιασμός να συμμορφώνονται τα αστικά κράτη, οι αστικές κυβερνήσεις, με τους κανόνες της ευρωενωσιακής αγοράς, με τους παγκόσμιους καπιταλιστικούς κανόνες, τουλάχιστον σε ένα ζήτημα: Στο να μετατρέπεται σε όλο πιο φθηνή δύναμη, η εργατική δύναμη, το εμπόρευμα, δηλαδή, όπως είναι η εργατική δύναμη στον καπιταλισμό, να είναι όσο πιο φθηνό, να ληστεύονται και να καταπιέζονται οι λαοί όλο και πιο πολύ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε