Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπαρήγα: «Μήνυμα αγανάκτησης και δυσαρέσκειας»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να συγκροτηθεί μέτωπο κατά των νέων μέτρων που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση ζήτησε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Κάνοντας απολογισμό του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε πως το μήνυμα είναι ισχυρό, όπως και το μήνυμα του πρώτου γύρου, καθώς εκφράστηκε η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την ΝΔ και την κυβέρνηση, για την επιδείνωση της θέσης τους και απώλεια κατακτήσεων, λόγω Μνημονίου, αλλά και με πρόσχημα το Μνημόνιο.

Και ζήτησε τη συγκρότηση ενός μετώπου, από τα κάτω προς τα επάνω, με στόχο να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από τα νέα μέτρα, που θα φέρει η κυβέρνηση και τα οποία «δεν χωράει ανθρώπου νους». Ταυτόχρονα, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του Περισσού από το μεγάλο ποσοστό της αποχής, γιατί, όπως είπε, για λόγους αρχής το κόμμα της είναι υπέρ της ενεργητικής συμμετοχής των πολιτών.

Αναφερόμενη σε όσους στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, η κα Παπαρήγα είπε ότι ένα μεγάλο μέρος τους πήγε στην κάλπη, ψηφίζοντας λευκό και άκυρο, που ήταν και η θέση του κόμματος. Έκανε λόγο για υποκρισία, αναφερόμενη σε σχόλια για την μεγάλη αποχή και διερωτήθηκε ποιοί έστειλαν τον κόσμο στα σπίτια και ποιοί είναι αυτοί που λοιδορούν τους αγώνες.

Χαρακτήρισε δε τ συλλαλητήριο της Δευτέρας έναυσμα για να οργανωθεί συστηματική αντεπίθεση ενάντια στα νέα μέτρα, που «θα είναι αδυσώπητα, που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους», για να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από αυτά.

Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα η κρίση θα βαθύνει το αμέσως επόμενο διάστημα και τόνισε την ανάγκη ο λαός να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και προς αυτή την κατεύθυνση να κινητοποιηθεί και να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων. Ενδεικτικά της κρίσης έκρινε πως είναι και τα σενάρια περί συνεργασίας και υπογράμμισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης με κόμματα και δυνάμεις που σκύβουν το κεφάλι τους. Αντίθετα, πρόσθεσε, το ΚΚΕ είναι ανοιχτό για την κοινή δράση από τα κάτω προς τα επάνω , να υπάρξει μιά προσδιορισμένη κοινωνική συμμαχία, που να βασίζεται στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Για δε τα σενάρια περί συμμαχικών κυβερνήσεων, η κα Παπαρήγα είπε ότι δεν είναι τυχαία και σημείωσε ότι δεν είναι απίθανο να έχουμε εξελίξεις σύντομα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε