Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπαρήγα: Πόλεμος στον πόλεμο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πριν καλά καλά ορκιστεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, δέχτηκε την πρώτη, οξύτατη, επίθεση από τη ΓΓ του ΚΚΕ, που μίλησε ξανά για κυβέρνηση «μαύρου μετώπου».

«Αυτή η κυβέρνηση να φύγει μια ώρα γρηγορότερα», είπε η Αλέκα Παπαρήγα λίγα λεπτά αφού ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα αυτή η κυβέρνηση συγκροτήθηκε με σκοπό, σε σύντομο χρονικό διάστημα “να μετατρέψει τη ζωή του λαού σε κόλαση και να φιμώσει το λαό, ώστε να δεχθεί αδιαμαρτύρητα” (τα μέτρα).

Αυτό δεν θα περάσει, τόνισε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ούτε να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη πτώχευση της χώρας.

Για μια ακόμη φορά εξέφρασε την αντίδραση του ΚΚΕ στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, λέγοντας πως είναι η αποζημίωση από πλευράς ΠΑΣΟΚ «για το βρώμικο έργο που έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια ο ΛΑΟΣ και ιδιαίτερα η ηγεσία του απέναντι στο εργατικό το λαϊκό κίνημα με την προβοκάτσια, τον αντικομμουνισμό, με την κρατική καταστολή απέναντι συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων και των μεταναστών.

Η ΝΔ αυτή τη στιγμή καθίσταται συνυπεύθυνη για το ανακάτεμα στην κυβέρνηση ενός τέτοιους κόμματος».

Η κα Παπαρήγα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και προέβλεψε ότι “το έργο της θα περάσει στη μαύρη σελίδα της ιστορίας”.

Νωρίτερα, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, επικαλέστηκε τον στίχο του Κώστα Βάρναλη: “απ τα τσακάλια δε γλυτώνεις μ΄εφκές ή παρακάλια”.

«Η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη αστική εκδοχή είναι σύμμαχοι με το ακροδεξιό τμήμα, γιατί είναι και αυτό συστατικό του αστικού πολιτικού συστήματος» ανέφερε το ΚΚΕ και ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Αβραμόπουλος και Δήμας υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών – 4 στελέχη του ΛΑΟΣ σε υπουργεία

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση χωρίς νομιμοποίηση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε