Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παπαρήγα σε Παπούλια για ΧΑ: Δυστυχώς ο κόσμος τους ψήφισε

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πιο διαλλακτική όσον αφορά στις φωνές που δε θέλουν τη Χρυσή Αυγή παρούσα με τους υπόλοιπους αρχηγούς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εμφανίστηκε η Αλέκα Παπαρήγα.

«Βρε παιδιά, αφού είμαστε δίπλα, άμα με βάλει ο Πρόεδρος δίπλα, τι θα πω, ότι δεν κάθομαι;» λέει αναφερόμενη στο ενδεχόμενο –αν είχε κληθεί σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής- να καθίσει δίπλα στον κ. Μιχαλολιάκο και τονίζει πως δεν έχει καμία πρόθεση να αρχίσει τα «δεν κάθομαι» και σημειώνει: θα γίνουν ήρωες. Θέλει άλλη αντιμετώπιση.

Ο διάλογος της Αλέκας Παπαρήγα με τον Κάρολο Παπούλια

Αλέκα Παπαρήγα: Λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, τώρα θα δείτε και τον κ. Μιχαλολιάκο;
Κάρολος Παπούλιας: Συνταγματική επιταγή.
Αλέκα Παπαρήγα: Δεν σας κατηγορώ. Είναι ένα θέμα τώρα. Εγώ μάλιστα σκέφτηκα να πάρω ένα τηλέφωνο και μου έλεγαν «γιατί δεν διαμαρτύρεσαι που δεν κληθήκατε όλοι μαζί». Ήξερα ότι και ο κ. Κουβέλης και ο κ. Τσίπρας είχαν βάλει θέμα. Κατ’ αρχήν, είπα ότι δεν έχω καμμία όρεξη να κάνω θέμα –ο κόσμος έχει τα προβλήματα του- γιατί δεν είμαστε όλοι μαζί. Είναι μέσα στην ευθύνη, λέει. Όμως και αυτό σε κάποια φάση, πώς θα γίνει;
Κάρολος Παπούλιας: Για ποιο λέτε;
Αλέκα Παπαρήγα): Αυτό, δηλαδή να κάθομαι μαζί με τη Χρυσή Αυγή.
Κάρολος Παπούλιας: Από την αρχή!
Αλέκα Παπαρήγα: Ούτε εγώ έχω καμία όρεξη να κάτσω με τη Χρυσή Αυγή, αλλά δεν μπορείς…
Κάρολος Παπούλιας: Υπάρχει και το επιχείρημα ότι τον ψήφισαν πεντακόσιες χιλιάδες λαός.
Αλέκα Παπαρήγα: Δυστυχώς, ο κόσμος τους ψήφισε. Αυτό είναι. Εμείς μάλιστα στη Βουλή βάλαμε θέμα γιατί μας είπαν ότι θα πήγαινε στη θέση του ΛΑΟΣ και θα ήμασταν δίπλα-δίπλα. Θα σκοτωθούμε! Όχι εμείς, αυτοί θα προκαλούν. Ξέρετε και πώς μας βλέπουν. Όμως, δεν μπορώ «δεν κάθομαι». Αν χρειαστεί, θα καθίσουμε όλοι μαζί. Τι θα γίνει δηλαδή; Έτσι θα δυναμώσουν. Δεν μπορείς να τους αποκλείσεις.
Εγώ, επειδή πήρα και αυτό από τα άλλα κόμματα, σκέφτηκα ότι μπορεί και να μη θέλουν τη Χρυσή Αυγή. Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε «γιατί δεν διαμαρτύρεσαι που δεν σας καλεί όλους μαζί;». Λέω «σιγά βρε παιδιά τώρα, αυτό είναι το θέμα;».
Όμως γι’ αυτό, σε κάποια φάση, αν είναι στην επόμενη Βουλή –μακάρι να μην είναι- κάτι πρέπει να γίνει. Ποιος θέλει να κάτσει δίπλα τους;
Κάρολος Παπούλιας: Λαϊκή θέληση.
Αλέκα Παπαρήγα: Αφού σκεφτόμασταν –αν μας καλούσατε όλους μαζί- και μου έλεγαν να μην κάτσω δίπλα. Έλεγα εγώ «βρε παιδιά, αφού είμαστε δίπλα, άμα με βάλει ο Πρόεδρος δίπλα, τι θα πω, ότι δεν κάθομαι;».
Κάρολος Παπούλιας: Ωραίο!
Αλέκα Παπαρήγα: Έτσι μου έλεγαν τα μέλη μας, «μην τυχόν πάτε όλοι μαζί και καθίσεις». Τους είπα «τι να κάνω, θα πάω να κάνω θέμα στο Προεδρικό Μέγαρο που κάθομαι;». Αφού τους έστειλαν οι πεντακόσιες χιλιάδες, παραπλανημένοι οι περισσότεροι. Αλλά τι να κάνεις; Έτσι θα τους κάνουμε ήρωες. Αν αρχίσει ο ένας «δεν κάθομαι δίπλα» ο άλλος «δεν κάθομαι δίπλα», θα γίνουν ήρωες. Θέλει άλλη αντιμετώπιση.
Εν πάση περιπτώσει, τους λέω ότι είμαστε όλοι μαζί και δεν θα κάνω φασαρία στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα δείτε ότι αυτοί θα το παίζουν σε δυο ταμπλό, θα βάλουν και τα κοστουμάκια τους, θα πάρουν και τους αποσπασμένους και τα αυτοκίνητα, όλα αυτά.
Κάρολος Παπούλιας: Σας ευχαριστώ πολύ.
Αλέκα Παπαρήγα: Θα τα κάνουν όλα και θα κάνουν και τα άλλα. Εμείς θα βγούμε ανοιχτά –ήδη βγήκαμε- και θα πούμε στον κόσμο «διορθώστε την ψήφο σας ως προς τη Χρυσή Αυγή», να αλλάξουν την ψήφο ως προς τη Χρυσή Αυγή –και στον τσαμπουκά λέμε, αλλά όχι προς τη Χρυσή Αυγή- δεν την ψήφισαν όλοι συνειδητά.
Κάρολος Παπούλιας: Χάρηκα πολύ, να είστε καλά.
Αλέκα Παπαρήγα: Γεια σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προεδρία της Δημοκρατίας στο newsit: ο κ Καμμένος έδωσε στον Πρόεδρο το κείμενο με τις προτάσεις του

Παπούλιας-Μιχαλολιάκος: Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο

Σύσκεψη για τη σύσκεψη; – Διαφωνούν αλλά πάνε για να καταλήξουν σε … εκλογές;

 

Τι είπαν όταν έκλεισε η πόρτα – Τα πρακτικά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε