Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παπαρήγα: “Θα είσαστε ο τελευταίος νεκροθάφτης στα δικαιώματα του λαού”

Σε υψηλούς τόνους και η ομιλία της κας Παπαρήγα η οποία μίλησε με σκληρά λόγια για την κυβέρνηση και αρνήθηκε να δώσει με την σειρά της ψήφο εμπιστοσύνης.

“Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση, το πάντοτε ίδιο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ξεγελάσει σήμερα όλους όσους ξεγελούσε μέχρι τωρα”, είπε ξεκινώντας την ομιλία της η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

“Για μας, θα περάσετε πραγματικά σαν μια κυβέρνηση η οποία θα κλείσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία που ειναι ανεξέλεγκτη και διαρκής και ισόβια και την ελεγχόμενη χρεοκοπία που εχουν εξασφαλίσει οι διαφοροι πιστωτες να παρουν μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους.”

Η κα Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι υποθηκεύει με πολύ άσχημο τρόπο την εθνική περιουσία και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό “νεκροθάφτη των διακιωμάτων του λαού”.

Σε σημείο της ομιλίας της η κα Παπαρήγα έκανε παρατήρηση στον πρωθυπουργό λέγοντας: “κ. Παπανδρέου θα ήθελα να έχω την προσοχή σας αν δεν είμαι τόσο βαρετή.”

‘Οσον αφορά το δημοψήφισμα, η κα Παπαρήγα είπε οτι θα το πολεμήσει και το χαρακτήρισε “προσπάθεια ξεγελάσματος του λαού”.

Στη δευτερολογία της η κα Παπαρήγα εξέφρασε την εκτίμηση ότι εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα έχουν επιλέξει για την Ελλάδα τις κυβερνήσεις συνεργασίας, στην προσπάθεια να ανακόψουν τις θετικές διεργασίες που εξελίσσονται μέσα στο λαό.

Η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε τις «προσχεδιασμένες και προαποφασισμένες ιδιωτικοποιήσεις» που έχουν δρομολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να εξασφαλιστούν ξένες επιχειρήσεις που θα εκμεταλλεύονται δημόσια περιουσία και θα καταβάλλουν αισχρούς μισθούς στον εργαζόμενο λαό.

‘Αλλο ένα επεισόδιο έγινε όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ζήτησε από τους συναδέλφους του των άλλων κομμάτων να μην κάνουν φασαρία ενώ μιλούσε η κα Παπαρήγα. Τότε εκείνη το είδε και είπε: “Αστους βρε Σπύρο μου βαριούνται να πάνε στο καφενείο της Βουλής. Εγώ δεν προσβάλλομαι, εκείνοι προσβάλλουν τον εαυτό τους.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπανδρέου: “Δημοψήφισμα το Φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές” – Τρίτη η ψήφος εμπιστοσύνης

Σαμαράς: “Αυτή την κυβέρνηση δεν την εμπιστεύεται ούτε ο πρωθυπουργός”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε