Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπαρήγα: “Το μαύρο μέτωπο θα φέρει μαύρα μέτρα”

Τη βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τη συμφωνία για το “κούρεμα” του χρέους, ούτε και την πιθανότατη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας, εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Μιλώντας στο κατάμεστο από μέλη και φίλους της ΚΝΕ γήπεδο του Σπόρτιγκ εξήγγειλε την εκλογική και οργανωτική ετοιμότητα του ΚΚΕ, ώστε η κυβέρνηση Παπαδήμου “να μην πάρει ούτε ανάσα”.

Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε εκ νέου στον ΛΑΟΣ για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι “η ακροδεξιά βγαίνει από τους κόλπους των αστικών δυνάμεων”.

Επισήμανε ακόμη την ανάγκη να συνεχιστούν οι αγώνες, καθώς, όπως προειδοποίησε, το “μαύρο μέτωπο θα φέρει μαύρα μέτρα” είτε επίσημα, είτε κάτω από το τραπέζι, που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Υπό το πρίσμα αυτό, διερωτήθηκε “τι θα λένε σε λίγους μήνες αυτοί που χειροκροτούν σήμερα στην κυβέρνηση”.

Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι ήδη από τον περασμένο Ιούνιο σχεδιάζονταν η αλλαγή πρωθυπουργού και τότε, σύμφωνα με την γραμματέα του ΚΚΕ, η αλλαγή αποσοβήθηκε και με παρέμβαση των Αμερικανών. Ο σχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, πρόσθεσε, απέδειξε «ότι δεν μπορούν να κουμαντάρουν και να πείθουν το λαό». Αυτός, όπως είπε, είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο άρχισαν ήδη τα σενάρια για την παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης, ώστε να μην διεξαχθούν εκλογές τον Φεβρουάριο.

Εξέφρασε τέλος την αντίθεση του ΚΚΕ έναντι κινήσεων όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που προβάλλουν την άποψη για την δημιουργία ενός αντιμνημονιακού μετώπου, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου απέναντι στο «μαύρο μέτωπο» που δημιουργήθηκε με την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Διαβάστε
Ξεκινάει εβδομάδα του διαβόλου για την 6η δόση- Ο Παπαδήμος στη Βουλή και στο μικροσκόπιο των ξένων

Η τρόικα έρχεται – 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι φεύγουν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε