Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπαρήγα – Τσίπρας δεν πάνε στη συνάντηση των αρχηγών

Παπαρήγα – Τσίπρας δεν πάνε στη συνάντηση των αρχηγών

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αποφάσισαν τελικά να μην συμμετέχουν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Άγνωστο εάν τελικά θα γίνει.

Απορρίπτουν το καθολικό αίτημα για συναίνεση και συνεννόηση σε ζητήματα μείζονος σημασίας όπως η βία, οι ηγέτες των κομμάτων της Αριστεράς και δεν πηγαίνουν στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια τη Δευτέρα. 

Παρά τη δραματική εξέλιξη με τους τρεις νεκρούς εργαζόμενους στη Marfin που δημιουργεί κλίμα φόβου στους πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα οι κ.κ. Παπαρήγα και Τσίπρας αρνούνται να παραβρεθούν σε μία συνάντηση με στόχο ένα μίνιμουμ συνεννόησης. 

Έτσι στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που είναι προγραμματισμένο τη Δευτέρα, καθώς μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αιφνίδια απόφαση του υπουργού Οικονομικών να παρέχεται εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό δημόσιο σε κάθε μνημόνιο συνεργασίας ή σύμβασης, δύο πολιτικοί αρχηγοί ανακοίνωσαν ότι δεν θα παραστούν στο Συμβούλιο. 

Στην ουσία με την αλλαγή αυτή στο νομοσχέδιο ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να συνάπτει συμφωνία δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης χωρίς να κυρώνει τη συμφωνία η Βουλή.

Η θύελλα αντιδράσεων ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, με τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

 

Ως συνέπεια αυτής της κίνησης ήταν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να αποφασίζει ως αντίδραση να μην μεταβεί στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών τη Δευτέρα, όπως γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

 

Λίγο αργότερα, την ίδια απόφαση να μην μεταβεί στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ανακοίνωσε και η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. Του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. 

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει ότι η συμμετοχή του στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα σήμαινε στην ουσία αποδοχή των προσβλητικών ενεργειών και των μεθοδεύσεων που στρέφονται κατά του λαού. “Τι είδους ενημέρωση μπορεί να γίνει στους πολιτικούς αρχηγούς, με ποιο σκοπό και με τι νόημα, τη στιγμή που ούτε οι βουλευτές δεν θα ενημερώνονται πριν από την υπογραφή συμφωνιών που πλήττουν βάναυσα τα λαϊκά δικαιώματα;” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε: ” Όταν όλα έχουν δρομολογηθεί, όταν όλα έχουν «κλειδώσει» και την ίδια στιγμή επιχειρούνται κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, η στάση ευθύνης επιβάλει να διαχωρίσεις τη θέση σου και να μην συναινείς”. 

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ,  Κωστής Αϊβαλιώτης σχολιάζοντας την απόφαση των δύο κομμάτων να μήν πάνε στη συνάντηση είπε πως “η Αριστερά ψάχνει τη δική της ευκαιρία μέσα από την κρίση την οποία προσπαθεί να μετατρέψει σε χάος”. 

Διαβάστε επίσης:

Δεν πάει ο Αλέξης Τσίπρας στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην ψήφιση των μέτρων καταγγέλουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε