Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Παπούλιας: Ελπίζω να υπάρξει κατανόηση στα προβλήματα της ΑΔΕΔΥ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ δέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε «να είναι τέτοιες οι συνθήκες ώστε να υπάρξει εκ μέρους της κυβέρνησης κατανόηση για τα προβλήματα».

Αναγνώρισε δε ότι το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων του Δημοσίου «επιδεικνύει, εκτιμώντας τη δύσκολη κατάσταση, θέληση συμβιβασμού για ορισμένα πράγματα, αλλά είναι και ανυποχώρητο σε ορισμένα, τα οποία δεν μπορούν πλέον να πάνε περισσότερο πίσω».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, οι οποίες, όπως είπε, «οδηγούν στην αλλαγή σταδίου εξέλιξης της ίδιας της κρίσης» και τόνισε ότι «έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια των μισθωτών για νέες και δραματικές περικοπές στα εισοδήματα». Καταλόγισε δε ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία «έκανε πολλά λάθη», όπως είπε, στην αντιμετώπιση της κρίσης.

«Δεχόμαστε απίθανες επιθέσεις σε μια εποχή που θα έπρεπε να υπάρχουν κανόνες ή να δημιουργηθούν κανόνες εκεί όπου δεν υπήρχαν για τη Δημόσια Διοίκηση. Δεν πηγαίνουν τα πράγματα με τη σωφροσύνη που θα περίμενε κανείς την ώρα της κρίσης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Παπασπύρου απέρριψε εξάλλου ως «παραμύθι» τις καταγγελίες περί απώλειας εσόδων εξαιτίας «λευκής απεργίας» κάποιων δημοσίων υπαλλήλων ενόψει της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου και αντέτεινε ότι τα έσοδα έχουν περιοριστεί «επειδή η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης έχει επιβάλει παγετώνα στην ελληνική οικονομία».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Ταμείο του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), έκανε λόγο για «δείγμα εξαθλίωσης» και διερωτήθηκε «πώς δεν παραιτείται κανείς για την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, ενώ έχουμε διαλογισμούς περί γραφειοκρατικών διαδικασιών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε