Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπούλιας: “Περάσαμε πολέμους και πείνα αλλά βγήκαμε με το κεφάλι ψηλά”

Παπούλιας: “Περάσαμε πολέμους και πείνα αλλά βγήκαμε με το κεφάλι ψηλά”

“Ο ελληνικός λαός έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, έχει ψυχή. Περάσαμε πολέμους, πείνα, δυστυχία αλλά βγήκαμε με το κεφάλι ψηλά και δημιουργήσαμε” δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση με τον μητροπολίτη Τορόντο Σωτήριο.

Ο κ. Παπούλιας καλωσόρισε τους ομογενείς αναφερόμενος στη σημασία της παρουσίας τους στην Ελλάδα “σε μια περίοδο που δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για να ξεπεράσουμε μια οικονομική κρίση, που μας μαστίζει”, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες.

“Oι πιο ηλικιωμένοι από σας ξέρουν ότι ο ελληνικός λαός έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, έχει ψυχή. Και περάσαμε πολλές δυσκολίες στη ζωή μας, περάσαμε πολέμους, περάσαμε πείνα, περάσαμε δυστυχία και όμως βγήκαμε με το κεφάλι ψηλά και δημιουργήσαμε. Όπως δημιουργήσατε και εσείς στον Καναδά, όταν φύγατε κάποτε από την Ελλάδα και πήγατε εκεί” δήλωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε συγκινημένος την αποστολή εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες του Καναδά και τα παιδιά τους δεν θα ξεχάσουν την άλλη πατρίδα τους, την Ελλάδα.

Ο κ. Σωτήριος, από την πλευρά του, τόνισε ότι οι 350.000 Έλληνες του Καναδά “ζούμε εκεί, δεν κείμεθα, δεν είμαστε πεθαμένοι, αλλά ενεργούμε, εργαζόμαστε, προοδεύουμε, πάντοτε ακολουθώντας και πειθόμενοι στα κελεύσματα της πατρίδας Ελλάδας και της Ορθοδοξίας”.

Σημείωσε, δε, ότι η αποστολή θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και θα λειτουργηθεί στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Υπενθύμισε μάλιστα το πρόσφατο ψήφισμα της Βουλής του Καναδά, με το οποίο ζητείται το άνοιγμα της Σχολής και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους της Τουρκίας. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο κ. Σωτήριος διαβίβασε την πίστη όλων των Ελλήνων του Καναδά ότι “η Ελλάδα θα την ξεπεράσει, διότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε