Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Παπούλιας: «Θα τα καταφέρουμε»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Πληρώνουμε βαρύ τίμημα για τα λάθη δεκαετιών, δικά μας και των εταίρων μας» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο γεύμα που παρέθεσε στον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για την ημέρα της Ορθοδοξίας.

Στην ομιλία του, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως θα τα καταφέρουμε. «Η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό κίνδυνο πληρώνοντας βαρύ τίμημα για λάθη δεκαετιών δικά μας και των εταίρων μας στην ευρωζώνη», είπε.

«Το κοινωνικό έργο της αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας, έχει ιδιαίτερη σημασία σε μία εποχή που δοκιμάζονται οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Έχει μεγάλη σημασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτή η δοκιμασία. Να περάσουμε απέναντι χωρίς να μείνει κανένας πίσω», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από την πλευρά του επεσήμανε ότι «η “εικονομαχία” σήμερα γκρέμισε την πιο ιερή εικόνα του Θεού που είναι του ανθρώπου. Πολλές τέτοιες εικόνες βλέπουμε γκρεμισμένες και ζητούν αναστήλωση σήμερα. Πρέπει να αγωνιστούμε για να εορτάσουμε την αναστήλωση άλλους είδους, της πεσμένης εικόνας του ανθρώπου.

Χρειάζεται να συζητήσουμε με ειλικρίνεια για να αποφασίσουμε ότι αυτή η μοίρα της καταστροφής δεν μας ανήκει. Μια τέτοια όμως απόφαση δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται δουλειά, γιατί χρειάζεται να σηκώσουμε στην πλάτη μας την ευθύνη. Δημοκρατία χωρίς ευθύνη δεν νοείται όπως και δίχως πατριωτισμό».

Και κατέληξε με την έκκληση: «Ελάτε να θυμηθούμε τον στρατηγό Μακρυγιάννη” και έκλεισε χαρακτηριστικά την ομιλία του λέγοντας ότι αυτή η πατρίδα δεν είναι δική μου, δεν είναι δική σου, είναι όλων μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε