Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παπουτσής: Αν ο δήμος θελήσει να αδειάσει την πλατεία, θα βοηθήσω

Παπουτσής: Αν ο δήμος θελήσει να αδειάσει την πλατεία, θα βοηθήσω

“Αγανακτισμένος” εμφανίζεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε πρόσφατα κοντά στο σπίτι του, ενώ τονίζει πως αν ο δήμος αποφασίσει να “αδειάσει” την πλατεία από “Αγανακτισμένους”, εκείνος θα σταθεί σύμμαχος.

“Με ποιά αντίληψη η οικογενειακή εστία γίνεται σύμβολο εξουσίας για να εκφραστεί μαζική διαμαρτυρία;. Μόνο με μια αντίληψη. Τη φασιστική αντίληψη”, λέει ο υπουργός στο Έθνος, απαντώντας στο ερώτημα για τις καταγγελίες του περί απειλών στην οικογένεια του.

Τονίζει πως δε χωρά πολιτική και ιδεολογική βία στη δημοκρατία ενώ σημειώνει πως “είναι επικίνδυνο να ταυτίζεται η πολιτική εξουσία με τους μηχανισμούς καταστολής”.

Ο κ Παπουτσής υπενθυμίζει επίσης ότι “όταν μίλησε για περιστατικά αυθαιρεσίας και απειθαρχίας στα Σώματα Ασφαλείας, τότε είχαν πέσει όλοι πάνω του”.

Σε ό,τι αφορά τους “Αγανακτισμένους” στο Σύνταγμα σημειώνει πως “αν ο Δήμος αποφασίσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία της Πλατείας Συντάγματος τόσο το υπουργείο όσο και εγώ προσωπικά θα σταθούμε αποφασιστικοί αρωγοί”.

Ο υπουργός υπογραμμίζει τέλος, πως η χώρα χρειάζεται πανστρατιά υπευθυνότητας και τάσσεται εναντίον των πρόωρων εκλογών αφού “σημαίνουν ανακοπή της προσπάθειας της χώρας”.

Και συμπληρώνει αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση : “Είναι προφανής η ανευθυνότητα όσων τις ζητούν”.

Διαβάστε επίσης : Αγανακτισμένοι “έδιωξαν” τη Γκερέκου από το Φεστιβάλ Τεχνών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε