Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπουτσής για Κερατέα: “‘Δεν έκανα του κεφαλιού μου. ‘Ημουν σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό”

Ο κ. Παπουτσής τονίζει πως σημασία έχει ότι οι δρόμοι είναι ανοικτοί, η ζωή και η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζονται κανονικά και πως άνοιξε παράθυρο διαλόγου ανάμεσα στους κατοίκους και τους αρμόδιους υπουργούς.

«Ήμουν σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό» δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πoλίτη κ. Χρ. Παπουτσής σε συνέντευξή του στη REAL NEWS για το ζήτημα της Κερατέας και τη συμφωνία «εκεχειρίας», που έγινε.

Σημειώνει ότι η υπόθεση της Κερατέας δεν ήταν ποτέ αστυνομική υπόθεση και υπογραμμίζει: «αφορά μια πολιτική επιλογή για τη διαχείριση αποβλήτων , με ψηφισμένο στη Βουλή νομοθετικό πλαίσιο που αναμένει τη συνεργασία της Πολιτείας με την τοπική κοινωνία για την εφαρμογή του. Πάντα μέσα στο πλαίσιο υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού».

Επισημαίνει ακόμη ότι «δεν πιστεύω στο αστυνομικό κράτος και συμμετέχω στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου επειδή ακριβώς πιστεύω στο ίδιο αξιακό πλαίσιο με τον πρωθυπουργό και στη ζωογόνο δύναμη του διαλόγου, της συνεννόησης και των συμβιβασμών για το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική ειρήνη». Τονίζει πως «δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να οργανώνει και να διεξάγει τον κοινωνικό διάλογο» ενώ σημειώνει πως «δεν σκοπεύει να πέσει στην παγίδα της βίας και του αυταρχισμού».

Σε ότι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Παπουτσής τονίζει ότι είναι απαραίτητος ο δημόσιος πυλώνας στον τομέα της ενέργειας και της ύδρευσης για να εγγυάται τα συμφέροντα της κοινωνίας. «Φαντάζεσθε στον τομέα της ενέργειας ένα ιδιωτικό μονοπώλιο πόσο μεγάλη ισχύ θα είχε σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο; Προφανώς ισχυρότερη των κυβερνήσεων… Γι αυτό και επιλογή της κυβέρνησης είναι να παραμείνει ο έλεγχος στο Δημόσιο».

Ο κ. Παπουτσής δηλώνει αντίθετος στις πρόωρες εκλογές γιατί όπως λέει «σημαίνουν διακοπή της προσπάθειας της χώρας για τη δημοσιονομική πειθαρχία και την οικονομική ανάπτυξη».
Σημειώνει ότι «η εκλογολογία υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και θέτει σε αμφισβήτηση τη σταθερότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Διατυπώνει ανοικτά τη διαφωνία του με τις δηλώσεις Σημίτη περί αναδιάρθρωσης, απορρίπτει τα περί κυβερνήσεων συνεργασίας και προσωπικοτήτων σημειώνοντας «κάποιοι βλέπουν φαντάσματα από το παρελθόν… Το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν πλούτο ικανών αποτελεσματικών στελεχών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε