Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Παπουτσής κατά Βενιζέλου και στο βάθος υποψηφιότητα

Παπουτσής κατά Βενιζέλου και στο βάθος υποψηφιότητα

Με μια επιστολή που απευθυνεται εκτός από τον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αλλά και στους αρχηγούς των κομμάτων, ο Χρήστος Παπουτσής επιχειρεί δια της πλαγίας να φήσει αιχμές εναντίον του κ. Βενιζέλου για την αναποτελεσματικότητα στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.

Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι στόχος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πιθανός αντίπαλος του Χρήστου Παπουτσή στην διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος μπορεί να αρνείται ότι η επιστολή έχει αιχμές για πρόσωπα, όμως αναφέρει ότι οι προσπάθειες της οικονομικής Αστυνομίας «δεν εξαργυρώνονται και δεν αξιοποιούνται προς όφελος της εθνικής οικονομίας, καθώς οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές Αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο που παράγεται από την ΕΛΑΣ».

Ο κ. Παπουτσής επισημαίνει ότι από το σύνολο των 133 συλληφθέντων κατά το τελευταίο τετράμηνο για οικονομικά εγκλήματα, σε περίπου 20 επιβλήθηκαν πρωτόδικες ποινές φυλάκισης από 8 μήνες μέχρι και 5 έτη, οι περισσότερες με αναστολή, ενώ στη συντριπτική πλειονότητα των συλληφθέντων ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Μάλιστα, δεν τους ζητήθηκε καν η καταβολή μιας υψηλής εγγύησης που θα ωφελούσε οικονομικά το Δημόσιο.

Ο υπουργός καταγγέλλει επίσης ότι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι να καταθέσουν στα δικαστήρια ως μάρτυρες κατηγορίας απουσιάζουν κατά την εκδίκαση των υποθέσεων.

Ο κ. Παπουτσής προτείνει μεταξύ άλλων οι αρμόδιες κρατικές οικονομικές υπηρεσίες να ασκούν συστηματική οικονομική εποπτεία στις επιχειρήσεις συλληφθέντων και επίσης να δεσμεύονται άμεσα, ακόμη και πριν από τη διενέργεια σύλληψης, τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε