Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παπουτσής: Πολιτικά ανήθικος ο ΣΥΡΙΖΑ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τον ΣΥΡΙΖΑ ονομάτισε ο υπουργός ως υπεύθυνο για την επίθεση στον Α.Λοβέρδο και τον κάλεσε από το βήμα της Βουλής να καλέσει τα στελέχη του να σεβαστούν τους κανόνες της Δημοκρατίας μιλώντας μάλιστα για παρακράτος το οποίο η πολιτεία δεν μπορεί να ανεχθεί

“Ο Συνασπισμός, ο οποίος ονοματίστηκε επισήμως, από τις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τις επίσημες δημόσιες ανακοινώσεις του δημάρχου της περιοχής, να καταδικάσει απερίφραστα την πρακτική των στελεχών του, επωνύμων στελεχών, υποψήφιου δημάρχου στην περιοχή ο οποίος ηγείτο αυτής της προσπάθειας, και με κάθε τρόπο να καλέσει τα μέλη του και τα στελέχη του να σεβαστούν τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της πολιτικής ηθικής. Γιατί αυτό που συνέβη είναι πολιτικά ανήθικο. Σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται στην ελληνική δημοκρατία να εκφράζεις την αντίθεσή σου, να διαδηλώνεις. Είμαι εγώ εκείνος που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη – και έχων την ευθύνη των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας – έχω πει επανειλημμένως ότι οι αστυνομικές αρχές είναι ακριβώς για να εγγυηθούν το δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζεται ελεύθερα, να διαδηλώνει, να απεργεί. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ένα ιδιόμορφο παρακράτος που πάει να δημιουργηθεί όπου απαγορεύει την ελεύθερη έκφραση των πολιτικών και την πολιτική δράση των κομμάτων ή των πολιτικών κινήσεων ή σε κάθε περίπτωση την εφαρμογή των νόμων”, ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο κ. Κριτσωτάκης αντέτεινε πως για την κοινωνική ένταση είναι υπεύθυνη η πολιτική της Κυβέρνησης:
“Αν υπάρχει ένταση ο κύριος αίτιος είναι η πολιτική του μνημονίου και της δικής σας κυβέρνησης, επιμένει ΠΑΣΟΚ στο ίδιοι επικοινωνιακό σενάριο, στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ, με ψεύδη επιτίθεστε στον πρόεδρο της Κ.Ο. και προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις που πραγματικότητα διαψεύδουν”

Την επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας καταδίκασε και ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος αναφέροντας
“Αυτά τα φαινόμενα δεν είναι απλά καταδικαστέα, εκτιμώ ότι είναι επικίνδυνα και είναι επικίνδυνα για την ίδια την δημοκρατία. Είναι επικίνδυνα σε ότι αφορά στην αναγκαιότητα της ελεύθερης άσκησης δικαιωμάτων, όπως είναι η ελεύθερη έκφραση καθώς επίσης και η ελευθερία «του συνέρχεσθαι», η ελεύθερη διατύπωση απόψεων του κάθε πολιτικού, αλλά και του κάθε πολίτη. Είμαι σίγουρος ότι όλες οι πτέρυγες όχι απλώς καταδικάζουν γεγονότα όπως τα χτεσινά, αλλά καταδικάζουν απερίφραστα τη χρήση βίας”.
Καταλήγοντας ο κ. Πετσάλνικος απηύθυνε έκκληση “όλες οι πτέρυγες να συμβάλλουν, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια απαράδεκτα γεγονότα.”

Διαβάστε επίσης:
Το βίντεο από την επίθεση στον Ανδρέα Λοβέρδο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε