Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παππάς: Η ΝΔ έχει “επενδύσει” στις δημοσκοπήσεις – Πρώτο κόμμα όμως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Παππάς: Η ΝΔ έχει “επενδύσει” στις δημοσκοπήσεις – Πρώτο κόμμα όμως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ [vid]

«Η ΝΔ είχε επενδύσει σε δημοσκοπήσεις που την έδειχναν πρώτη με διαφορά. Δεν της βγαίνει το σχέδιο» τόνισε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι “E”.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης σημείωσε ότι ο σκληρός πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής -η κοινωνική πολιτική- χαίρει της αποδοχής του κόσμου και πως το αφήγημα της ΝΔ καταρρέει.

Παράλληλα κατηγόρησε την ΝΔ ότι ήλπιζε δεν θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και η χώρα καταρρεύσει οδηγούμενη σε εκλογές, ώστε να επωφεληθεί η ίδια.

Ανέφερε μάλιστα ότι στον αντίποδα από αυτό που παρουσίαζε η ΝΔ, υπάρχει ένα κλίμα σταθερότητας και ηρεμίας που εκφράζεται στα “καλά νέα για την οικονομία που έρχονται το ένα μετά το άλλο” και αυτό αποτυπώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σχολιάζοντας το ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα έχει μεγάλη διαφορά σε αυτές, υποστήριξε ότι αυτό θα αλλάξει όσο προχωρά η τετραετία της κυβέρνησης, και πως ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός μετά την κρίση που θα την ολοκληρώσει.

Ο κ. Παππάς μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. καλύπτει σταθερά το έδαφος που χάθηκε στην απασχόληση την περίοδο των δυο πρώτων μνημονίων. Τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκαταστήσει τη χρηματοδοτική ομαλότητα χωρίς να “τραυματιστεί” η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. «Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Τσίπρα δεν πρέπει και δεν θα είναι αμέτοχη στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης», σημείωσε.

Όσον αφορά την έξοδο στις αγορές το καλοκαίρι του 2018, αυτή σημείωσε ότι θα γίνει ομαλά με το “μαξιλαράκι” που θα προσφέρει ο ESM, κάτι που έχει συμφωνηθεί ήδη στο Eurogroup.

Εάν αυτές οι αποφάσεις τηρηθούν είπε, τότε η χώρα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να “εξυπηρετεί” το χρέος της

Δεν υπάρχει θέμα Κουρουμπλή

Αναφορικά με το ζήτημα της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα, ο κ. Παππάς είπε πως υπηρεσίες και υπουργείο δουλεύουν ασταμάτητα για την αντιμετώπισή της και ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καθαριστούν οι παραλίες που αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες και όχι μόνο.

Ωστόσο καλό είναι όπως είπε να μην μεγαλοποιούνται τα πράγματα και πανικοβάλλεται ο κόσμος, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται “θέμα Κουρουμπλή”

Μπορεί να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό

Αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό και το κόλλημα που έχει ανακύψει με τα αρχαία που βρέθηκαν, ο υπουργός σημείωσε πως είναι πολύ σημαντική η επένδυση στην περιοχή.

Μπορεί λοιπόν, όπως είπε να βρεθεί λύση που και τα αρχαία να προστατεύει αλλά και να προχωρήσει η μεγάλη επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο

Θέλουμε “συγκλίσεις” με την κεντροαριστερά

Σε ερωτήσεις αναφορικά με τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, ο κ. Παππάς μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αυτός ο χώρος θα κληθεί να πάρει θέση στα μεγάλα ζητήματα, στο αν πρέπει να υπάρχει κοινωνικό κράτος. Έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι η ΔΗ.ΣΥ. δεν υπερψήφισε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προ ημερών και πως θα περίμενε αυτό να είχε συμβεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφορικά με τις διεργασίες στην κεντροαριστερά, είπε ότι παρακολουθούν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι οι υποψήφιοι πρέπει να τοποθετηθούν πάνω στα «καυτά ζητήματα», αναφέροντας ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής και επί των οποίων θα ανέμενε να δει πώς τοποθετείται η κεντροαριστερά. Είπε ότι «αυτά περιμένουμε εμείς με μεγάλο ενδιαφέρον και πάνω σε αυτά εργαζόμαστε για σοβαρές συγκλίσεις», γιατί, όπως πρόσθεσε, οι μεγάλες τομές και αλλαγές χρειάζονται ευρείες συναινέσεις.

Ανέφερε ακόμη πως είναι αυτονόητο η κυβέρνηση να διεκδικεί να διευρυνθεί ο άξονας στήριξης της προοδευτικής αριστερής πολιτικής και πως θα επιθυμούσε δυνάμεις της κεντροαριστεράς να στηρίζουν πολιτικές που στηρίζουν την κοινωνία. Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η κεντροαριστερά πρέπει να τα λύσει αυτά τα διλήμματα ειδάλλως θα ανακύπτουν συνεχώς. Συμπλήρωσε ότι στις κάλπες θα έχουν δίλημμα αν θα στηρίξουν κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ.

“Μετά τις εκλογές όμως άλλοι θα έχουν διλήμματα γιατί εμείς θα είμαστε πρώτο κόμμα”, συμπλήρωσε ο κ Παππάς.

Σε σχέση με τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, υπογράμμισε ότι «έχουμε μια συμπαγή πλειοψηφία, με τις διαφωνίες μας και αυτές πολλές φορές αναφαίνονται, αλλά τις μεγάλες τομές τις οποίες έχουμε υποστηρίξει, τις έχουμε υποστηρίξει μαζί».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις