Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παραιτήθηκε από την θέση του ο Συνήγορος του Πολίτη

   Την παραίτησή του, από το αξίωμα του Συνηγόρου του Πολίτη, υπέβαλε σήμερα ο Γιώργος Καμίνης στον πρόεδρο της

Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, μετά την απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας.

    Ο κ. Καμίνης, συμπληρώνοντας οκτώ χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας ως προϊστάμενος της ανεξάρτητης αρχής, αφήνει πίσω του, κατά γενική ομολογία, ένα σημαντικό έργο, πέρα από τις ενστάσεις που κατά καιρούς είχε δεχθεί, ενώ κατάφερε να καταστήσει το Συνήγορο του Πολίτη, τη πιο δημοφιλή ανεξάρτητη αρχή στους πολίτες.

    Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία στην Αθήνα, ο κ. Καμίνης δεν είχε φυσική παρουσία στην ανεξάρτητη αρχή, προκειμένου να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις, ενώ, όπως είναι γνωστό, τον αναπλήρωνε η Καλλιόπη Σπανού, η οποία θα συνεχίσει να τον αναπληρώνει τυπικά και ουσιαστικά, μέχρι να αναδειχθεί ο νέος Συνήγορος. Μία διαδικασία που θα αρχίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ο νέος Συνήγορος θα αναδειχθεί από την ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, αφού προηγουμένως ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών προτείνει τον υποψήφιο της κυβέρνησης.

    Πάντως, από το Συνήγορο του Πολίτη επαναλαμβάνεται ότι «η ανεξάρτητη αρχή συνεχίζει απερίσπαστα την εύρυθμη λειτουργία της στο πλαίσιο της συνταγματικής της αποστολής και των κατά νόμο αρμοδιοτήτων της, υπό την κεντρική ευθύνη της αναπληρώτριας Συνηγόρου και τη συνεπικουρία των Βοηθών Συνηγόρων».

    Στη σύντομη διάρκεια του θεσμού υπενθυμίζεται ότι πρώτος Συνήγορος ήταν ο Νικηφόρος Διαμαντούρος και στη συνέχεια ο βοηθός Συνήγορός του Γιώργος Καμίνης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε