Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παράλυση της κρατικής μηχανής στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου φοβούνται οι Βρυξέλλες

Παράλυση της κρατικής μηχανής στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου φοβούνται οι Βρυξέλλες

– Τρέμουν μήπως παγώσουν οι μεταρρυθμίσεις
– Ανησυχούν έντονα για την επόμενη μέρα των εκλογών
– Στο μικροσκόποιο μπαίνει κάθε δήλωση πολιτικού αρχηγού

Το ενδεχόμενο η προεκλογική περίοδος να παγώσει τις μεταρρυθμίσεις τρέμει η Κομισιόν η οποία ανησυχεί ιδιαίτερα και για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Με το σκεπτικό και την εμπειρία οτι… στην Ελλάδα πριν τις εκλογές “δεν δουλεύει τίποτα” οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως αναφέρει το Εθνος, παρακολουθούν στενά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και βάζουν στο μικροσκόπιο κάθε δήλωση πολιτικού αρχηγού.

Αυτό που φοβούνται είναι ο κίνδυνος να χαλαρώσουν οι προσπάθειες τήρησης όσων έχουν συμφωνηθεί και να παγώσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να προωθήσει η Αθήνα.

Ταυτόχρονα έντονος είναι ο σκεπτικισμός και για τα σενάρια ακυβερνησίας με συνεχόμενες εκλογές. Το ενδεχόμενο να μην υπάρχει πλειοψηφία αυτοδυναμίας, όπως δείχνουν τα γκάλοπ, σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης ανησυχεί ιδιαίτερα τις Βρυξέλλες με την Κομισιόν να υπενθυμίζει οτι ισχυροί παράγοντες της Ευρωζώνης ήταν από την αρχή αντίθετοι με τις πρόωρες εκλογές, ενώ παράγοντες υπενθυμίζουν σε όλους τους τόνους οτι οι δόσεις για την Ελλάδα έχουν εγκριθεί μέχρι τον Μάιο.

Διαβάστε

Οι εκλογές θ’ αργήσουν μια… εβδομάδα – Ποιοί τις θέλουν αργότερα – Ποιοί τις θέλουν στην… ώρα τους

Ως τη Μεγάλη Τετάρτη έτοιμα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε