Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παραμένει η τρύπα 4 δισ στα μέτρα – Στέλεχος κόμματος: “η τρόικα θέλει αίμα”

Παραμένει η τρύπα 4 δισ στα μέτρα – Στέλεχος κόμματος: “η τρόικα θέλει αίμα”

«Ανοικτή» παραμένει η «τρύπα» των 4 δισ. ευρώ στο πακέτο των μέτρων 11,9 δισ. ευρώ, παρά και τη νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Την άποψη αυτή μετέφεραν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, μετά την ενημέρωση που τους παρέσχε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με τους ίδιους, «αγκάθια» παραμένουν οι περικοπές ύψους 750 εκατ. ευρώ σε λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου, αλλά και μεγάλο κομμάτι περικοπών στην Υγεία και την ‘Άμυνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκπρόσωπος κόμματος, ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι «δεν φτάνουν τα μέτρα, η τρόικα θέλει και άλλο αίμα», ενώ άλλο στέλεχος κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση, αρκέστηκε να πει λακωνικά ότι «είναι άγρια τα πράγματα».

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων αποκόμισαν την εντύπωση από τον υπουργό Οικονομικών ότι το πακέτο των μέτρων πρέπει οπωσδήποτε να έχει κλείσει έως την προσεχή Κυριακή. Και θεωρούν αναπόφευκτα, τόσο την αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, από τα 65 στα 67 έτη, όσο και τις μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι οι επαφές της τρόικας τόσο με τους επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, όσο και με εκείνους των άλλων υπουργείων που εμπλέκονται στο πακέτο των μέτρων, θα είναι πλέον καθημερινές. Ενώ, αναμένεται και η νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα επανεξετάσουν τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μισθοί συντάξεις και εργασιακά στο Μαξίμου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε