Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κυβέρνηση: Δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο και μέτρα λιτότητας – Με κυβερνητική και όχι αυξημένη πλειοψηφία θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή

Κυβέρνηση: Δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο και μέτρα λιτότητας – Με κυβερνητική και όχι αυξημένη πλειοψηφία θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή

– «Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες δεν θα σταματήσουν αν δεν υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
– «Δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για μείωση συντάξεων»
– «Δεν θα ξεπεράσουμε τις “κόκκινες γραμμές” που θέτει η κοινωνία»
– «Μην περιμένουν οι θεσμοί να κάνει πίσω σε όλα η ελληνική κυβέρνηση»
– «Το θέμα του χρέους είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπιστεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί»

Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ και αν χρειαστεί θα συνεχιστούν και αύριο το πρωί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Για την αξιολόγηση είπε ότι θα αφορά αυτό που πρόκειται να συμφωνήσει η χώρα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει κόκκινες γραμμές και επιδιώκει μέσα σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, οι κόκκινες γραμμές επιβεβαιώνονται μέσα απο την κοινή δήλωση Πρωθυπουργού-Γιουνκέρ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: “βλέπουμε από την κοινή δήλωση την αναγκαιότητα καθιέρωσης Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Γιούνκερ υπερασπιζόμενος το ευρωπαϊκό κεκτημένο που είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπέγραψε αυτήν την κοινή δήλωση”.
Ξεκαθάρισε ότι “δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για μείωση συντάξεων” και σημείωσε ότι “θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως αυτή η συμφωνία πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό”.

Η συμφωνία θα έλθει στην Βουλή. Ο στόχος του ασφαλιστικού συστήματος θα είναι η προστασία των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας, να τους διασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Αυτό, όπως και τα εργασιακά είναι κόκκινη γραμμή και η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει σε αυτή μέχρι τέλους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όταν ρωτήθηκε από το Newsit αν θα ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία από την Βουλή είπε ότι “η κυβερνητική πλειοψηφία αρκεί».

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ακόμα ότι «η κυβέρνηση έχει άμεσο χρονικό ορίζοντα για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ το σχέδιο έχει σταλεί στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας και επίκειται και ταξίδι του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, στη Γενεύη. Το καλύτερο για τη χώρα είναι το συντομότερο δυνατό απόφαση, ακόμα και στο Eurogroup της Δευτέρας ή ακόμα και κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών στο πλαίσιο που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση».

Για το πολυνομοσχέδιο είπε ότι θα έρθει όταν καταλήξουμε σε συμφωνία, προκειμένου να ψηφιστεί στη Βουλή, ενώ τη Δευτέρα δεν πρόκειται να κατατεθούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Ένδειξη της θέλησης της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στάση της και η εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση.

«Δεν μπορεί να υπάρχει η προσμονή από την πλευρά των θεσμών, για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να κάνει πίσω σε όλα η ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχει πάρει τέτοια εντολή και αυτό δεν είναι μήνυμα ρήξης», δήλωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Και συνέχισε: «Από τις 20 Φλεβάρη αποδείξαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση. Παρόλο που γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν το θέτουμε σε αυτήν τη φάση της διαπραγμάτευσης. Το κομβικό αυτό ζήτημα το αφήνουμε καθώς στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί από την ίδια την πραγματικότητα».

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες είναι οι “κόκκινες γραμμές” που θέτει η κοινωνία, ξέρουμε τα όρια και να είναι όλοι σίγουροι πως δεν θα ξεπεραστούν αυτές οι “κόκκινες γραμμές” δήλωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σε οτι αφορά το θέμα του χρέους τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπιστεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί δεν μπορεί να κρύβεται.

Εκτίμησε επίσης ότι όποια μέτρα και όποιες μεταρρυθμίσεις ληφθούν, δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα αναδιανείμουν τα βάρη όσων έχουν πληρώσει τα περισσότερα τα τελευταία χρόνια. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα όποια μέτρα θα περάσουν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αναταράξεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε