Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παράπονα ΝΔ γιατί δεν την… παίζουν τα ΜΜΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ευθεία επίθεση σε μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία κατηγόρησε πως δεν ακολουθούν τους κανόνες της πολιτικής πολυφωνίας εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία!

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, παρουσίασε στοιχεία από έκθεση του ΕΡΣ.

Όπως τόνισε το ΠΑΣΟΚ είχε τη μερίδα του λέοντος, με ποσοστά που ξεκινούν από το 49,7% και φτάνουν στο 62,7%, ποσοστά που όπως τόνισε είναι πολύ πιο υψηλά από την εκλογική δύναμη που είχε καταγράψει στις εκλογές του προηγούμενου χρόνου, ενώ για τη ΝΔ συνέβη το αντίθετο με ποσοστά που κυμαίνονται από το 20,1% ως το 28,8%.

Ανάλογη επίθεση εξαπέλυσε και για την προβολή των πολιτικών αρχηγών, όπου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η προβολή του Αντώνη Σαμαρά έχει μειωθεί το 2010 σε σχέση με το 2009, ενώ την ίδια περίοδο τα ποσοστά προβολής του πρωθυπουργού έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Από τα βέλη του εκπροσώπου της ΝΔ δε γλίτωσε και η κυβέρνηση, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση στην οποία τάσσεται υπέρ της συνταγματικής εγγύησης για το θέμα του χρέους. Ο Γιάννης Μιχελάκης υπενθύμισε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στις 31 Ιανουαρίου του 2011, ο οποίος τόνιζε πως δεν τίθεται θέμα συνταγματικής κατοχύρωσης της λιτότητας, αλλά και δήλωση του κ. Καστανίδη, στις 13 Φεβρουαρίου του 2011, ο οποίος και χαρακτήριζε ανώριμη και ανεπίκαιρη τη συνταγματική κατοχύρωση αυτού του θέματος. “Πρόκειται περί θιάσου, όχι περί κυβέρνησης, ή μάλλον αδικώ το θέατρο, αυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι σκορποχώρι”, δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με στελέχη του ΛΑΟΣ για συνεργασία, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία με τον βουλευτή Μάκη Βορίδη. Σε ερώτηση ευρύτερης συνεργασίας με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, ο κ. Μιχελάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως για τον Αντώνη Σαμαρά η ενότητα της κεντροδεξιάς είναι θέμα βάσης. Σημειώνεται, πάντως, η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ πριν λίγες μέρες στον Γιωργο Καρατζαφέρη υπενθυμίζοντας τη στάση που κράτησε ο ίδιος απέναντι στο μνημόνιο.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, τις χαρακτήρισε εργαλεία της στιγμής, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των αναποφάσιστων αλλά και στο κλείσιμο της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ. Επεσήμανε το γεγονός πως αυτή η περίοδος δεν είναι προεκλογική, κάτι που ανεβάζει τα ποσοστά όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι ενώ τόνισε πως σε όλες τις δημοσκοπήσεις υπάρχει το περιθώριο του στατιστικού λάθους και είναι νωρίς ακόμα να εξαχθούν συμπεράσματα.

Καλοδεχούμενες χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά τις πρόωρες εκλογές και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως η ίδια επαναφέρει τα σενάρια αυτά κάθε φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα από την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί. “Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τους θεσμούς και το θέμα των πρόωρων εκλογών”, τόνισε ο κ. Μιχελάκης επισημαίνοντας πάντως πως “δεν τις φοβόμαστε, είμαστε έτοιμοι, τις περιμένουμε και είναι και καλοδεχούμενες”.

Τέλος, καταδίκασε τα επεισόδια που έχουν καταγραφεί κατά πολιτικών το τελευταίο διάστημα, με πιο πρόσφατο αυτό κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου στο Πάρισι. “Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, όπου και αν απευθύνεται”, δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε