Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παράπονα του ΔΝΤ για πέντε Έλληνες υπουργούς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Σοβαρευτείτε γιατί δε θα πάρετε την 4η δόση» το μήνυμα της τρόικας. Φρικτά παράπονα από συγκεκριμένους υπουργούς έχουν οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ.

«Έφριξαν» με την κατάσταση και τις συμπεριφορές που αντιμετώπισαν οι απεσταλμένοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά την τρίτη επίσκεψή τους στην Ελλάδα για τον έλεγχο του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας.

Έλλειψη συντονισμού και αρνητική συμπεριφορά από συγκεκριμένους υπουργούς «έβγαλαν από τα ρούχα τους», τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, με τον επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, να έχει ήδη ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου -ενόψει και της συνάντησής τους στις 7 Δεκεμβρίου- να αναλάβει ο ίδιος το συντονισμό αλλά και να ορίσει έναν συντονιστή για κάθε υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ έχει σοβαρά παράπονα από πέντε υπουργούς, που λίγο έως πολύ φέρονται να ζητούν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου! Η απάντηση των εκπροσώπων του ΔΝΤ ήταν πως «υπάρχει μια συμφωνία, την υπογράψατε και πρέπει να την τηρήσετε». Οι απεσταλμένοι του Ταμείου «φωτογράφισαν» την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, η οποία εμφανίζεται να αμφισβήτησε συγκεκριμένα άρθρα του μνημονίου.

Μετά από όλα αυτά που είδαν και έζησαν, «χτύπησαν» καμπανάκι και διεμήνυσαν ότι αν επαναληφθούν τα φαινόμενα και τα κρούσματα αυτά, θα τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η 4η δόση του δανείου, ενδεχόμενο που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Οι ελεγκτές της τρόικας ξεκαθάρισαν στους Έλληνες υπουργούς ότι αν δεν εκταμιευτεί η 4η δόση του δανείου, η Ελλάδα κινδυνεύει με πτώχευση. Ξεκαθάρισαν δε ότι η υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας δεν είναι υπόθεση μόνο του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά πρωτίστως του πρωθυπουργού και εν συνεχεία όλων των υπουργών της κυβέρνησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε