Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Το παρασκήνιο ενός δείπνου: Οι χαμογελαστές Μπέτυ Μπαζιάνα και Μαρέβα Μητσοτάκη και η “μουτρωμένη” Εμινέ Ερντογάν [pics]

Μπέτυ Μπαζιάνα Εμινέ Ερντογάν Μαρέβα Μητσοτάκη

Κάθε επίσημο δείπνο έχει τη δική του… χάρη. Όσο μόνο για τις “βαριές” πολιτικές δηλώσεις. Αλλά και τα όσα γίνονται στο περιθώριο. Όπως έγινε και το βράδυ της Πέμπτης στο δείπνο προς τιμήν του Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν. Εκεί όπου η σύγκριση ανάμεσα στη Μπέτυ Μπαζιάνα, τη Μαρέβα Μητσοτάκη και την Εμινέ Ερντογάν ήταν (έως και) αβίαστη.

Αυτή τη φορά όλα κύλησαν χωρίς αιχμές, όπως έγινε όταν ο Ερντογάν πήγε στο Προεδρικό αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Μπέτυ Μπαζιάνα και η Μαβέρα Μητσοτάκη έκλεψαν τις εντυπώσεις. Η δε Εμινέ Ερντογάν έφτασε… βράδυ για να εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα. Όλη την υπόλοιπη μέρα, είχε μείνει κλεισμένη στη Μεγάλη Βρετανία…

Η Μπέτυ Μπαζιάνα

Η σύντροφος του πρωθυπουργού επέλεξε ένα κατακόκκινο φόρεμα με εντυπωσιακό ντεκολτέ. Φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, η Μπέτυ Μπαζιάνα είχε συνδυάσει το σύνολό της με μια εσάρπα, μια μαύρη καρφίτσα και κόκκινες γόβες.

Επέλεξε να μην φορτίσει την εμφάνιση της με πολλά αξεσουάρ για αυτό και «στόλισε» τον λαιμό της με ένα λιτό κολιέ. Τα μαλλιά της ήταν ανέμελα, αλλά δεν ήταν εντελώς λιτά. Είχε πιάσει κάποιες τούφες προς τα πίσω… δίνοντας έναν πιο σικ αέρα στην εμφάνιση της.

  

Η Μαρέβα Μητσοτάκη

Η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επέλεγε ένα πιο συντηρητικό σύνολο. Το λευκό της πουκάμισο “έδενε” στο λαιμό και συνδυαζόταν με μαύρο σακάκι.

Ασπρόμαυρο σύνολο επέλεξε και η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου.

Η Εμινέ Ερντογάν

Ασπρόμαυρο σύνολο ήταν η επιλογή και της Εμινέ Ενρτογάν. Η σύζυγος του προέδρου της Τουρκίας συνδύασε τη λευκή μαντίλα και το φόρεμά της με ένα μαύρο αμάνικο παλτό και μια εντυπωσιακή καρφίτσα.

Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση (αν και μάλλον δεν έπρεπε) ήταν πως δεν υπάρχει ούτε ένα… κλικ να την έχει πιάσει να χαμογελά. Ούτε έστω να… μειδιά! Ανέκφραστη, παγωμένη σε όλες τις φωτογραφίες.

 

Ακόμη κι όταν της μιλούσε, χαμογελαστή, η Σίσσυ Παυλοπούλου, εκείνη δεν “έσκασε” ούτε ένα χαμόγελο. Η Εμινέ Ερντογάν, πάντως, είναι… πάντα έτσι, δίνοντας την εικόνα της σκληρής γυναίκας “πίσω” από έναν σκληρό άνδρα.

Τα πηγαδάκια

Η ατμφόσφαιρα στο προεδρικό Μέγαρο ήταν χαλαρή. Για όλους εκτός από το… ζεύγος Ερντογάν. Τα πηγαδάκια δεν άργησαν να στηθούν. Ακόμη και ανάμεσα σε… «αντιπάλους», όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τη συζήτηση των οποίων πολλοί έσπευσαν να καταγράψουν με τα κινητά τους.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα είχε θερμή συζήτηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, η Μαρέβα Μητσοτάκη με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη (μαζί με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη ήταν καλεσμένοι στο δείπνο).

Το μενού

Οι καλεσμένοι γεύτηκαν ξεχωριστές γεύσεις υπό το άκουσμα των σπουδαίων μελωδιών του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη.

Στο προσωπικό είχε δοθεί μια πρωτότυπη εντολή: στο τραπέζι όπου καθόταν ο Τούρκος πρόεδρος απαγορευόταν να υπάρχει κρασί! Ο Ερντογάν, ακολουθώντας τις μουσουλμανικές παραδόσεις, δεν πίνει αλκοόλ, παρά μόνο νερό ή κρύο τσάι.

Το μενού ήταν:

  • Γαρίδες με εσπεριδοειδή με χόρτα και σελινόριζα
  • Φιλέτο σφυρίδας με λαχανικά
  • Φρούτα και καφές

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού / Adrea Bonetti

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις