Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παρελθόν ο πυρσός για τη ΝΔ – Συνέδριο αλα Χόλυγουντ ετοιμάζει ο Σαμαράς

Παρελθόν ο πυρσός για τη ΝΔ – Συνέδριο αλα Χόλυγουντ ετοιμάζει ο Σαμαράς

Ενα σκηνικό που δεν θα θυμίζει σε τίποτα προηγούμενα συνέδρια επιχειρεί να στήσει η Ρηγίλλης, με αλλαγές στην χρωματική παλέτα για το 8ο Συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά μεθαύριο το απόγευμα με ομιλία του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.

 Στο κλειστό γυμναστήριο τάε κβον ντο, θα παρευρεθούν περίπου 4.500 σύνεδροι και 500 παρατηρητές, θα κυριαρχεί η πολυχρωμία, ενώ το γνωστό νεοδημοκρατικό χρώμα, το γαλάζιο, θα το «συνοδεύουν» κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες πινελιές. 

Η «νέα Νέα Δημοκρατία», όπως λέει η Ρηγίλλης, δίνει το πρώτο της στίγμα στο γυμναστήριο του Παλαιού Φαλήρου, όπου η λέξη «ελπίδα» θα κυριαρχεί, ενώ για να ενισχυθεί επικοινωνιακά το συνέδριο θα υπάρξει αύριο και μεθαύριο τηλεοπτική διαφήμιση.

Το βασικό σύνθημα του συνεδρίου θα είναι «Μπροστά για την Ελλάδα της ελπίδας», ενώ ο γνωστός πυρσός, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει αφαιρεθεί, επί της ουσίας από τις ημέρες της προεδρίας του κ. Κ. Καραμανλή, θα έχει εξαφανιστεί πλήρως.

Το σκηνικό θα παραπέμπει στις δημόσιες προεκλογικές ομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα , αφού η σκηνή, από όπου θα μιλήσει ο κ. Σαμαράς, αλλά και οι σύνεδροι, πιθανότατα θα είναι στο κέντρο της αίθουσας, ενώ θα έχει και πίσω του καθίσματα, ενώ το πάνελ, όπου θα κάθονται τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, θα είναι «βυθισμένο».

Στην αίθουσα, όπου όλα θα είναι έτοιμα αύριο αργά το βράδυ, θα υπάρχει και μια πολύ μεγάλη οθόνη, στην οποία θα προβάλλεται η εικόνα του εκάστοτε ομιλητή. Τον κ. Σαμαρά θα «υποδεχθούν» στο γήπεδο ελληνική ορχηστρική μουσική και ειδικός φωτισμός που θα είναι επικεντρωμένος σε αυτόν και στους συνέδρους.

Πριν από την έναρξη των ομιλιών θα προβληθεί ένα φιλμάκι-αφιέρωμα με τις σημαντικότερες στιγμές της ΝΔ από την ίδρυσή της ως σήμερα και αναφορές σε όλους τους προέδρους του κόμματος, καθώς και ένα σύντομο βίντεο με την πορεία προς το συνέδριο. Ενδέχεται να προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ενώ πιθανότατα θα είναι παρών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τι θα κάνει τελικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης , ο οποίος χθες μίλησε για «πάρτι του κ. Σαμαρά», στο οποίο δεν θα συμμετάσχει. Στενοί συνεργάτες του έλεγαν χθες ότι ως την Παρασκευή είναι «αρκετός χρόνος», αν και το πιθανότερο είναι να παραστεί βουλευτής του κόμματος για να χαιρετίσει.

Έντονο παρασκήνιο για τη θέση του γραμματέα

Έντονο παρασκήνιο εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες για την θέση του γραμματέα της ΝΔ.   
Επικρατέστερος για την κρίσιμη θέση είναι ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κώστας Μαρκόπουλος. Οι υποστηρικτές του λένε ότι ο κ. Μαρκόπουλος «διαθέτει πολιτικές και οργανωτικές ικανότητες και επιπλέον είναι το πρόσωπο εμπιστοσύνης που θέλει ο κ. Αντώνης Σαμαράς για να ανασυγκροτήσει τον διαλυμένο κομματικό οργανισμό».

Οι επικριτές του λένε ότι είναι συγκρουσιακός και ότι το τελευταίο διάστημα δέχθηκε πολλές επιθέσεις δικαίως ή αδίκως για τα πεπραγμένα του όταν ήταν υπουργός Τουρισμού.

Οι φίλοι του απαντούν ότι «οι κατηγορίες εναντίον του ήταν άδικες και δεν μπορεί η ΝΔ να ετεροπροσδιορίζεται από τις πολιτικές επιθέσεις της κυβέρνησης».  Πληροφορίες από το περιβάλλον της Ρηγίλλης πάντως φέρουν ως πιθανούς υποψήφιους δύο ακόμη βουλευτές του κόμματος τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Και οι δύο προέρχονται από την καραμανλική πτέρυγα, κανείς τους όμως δεν είχε ταχθεί ανοικτά με τον κ. Σαμαρά στην κούρσα της διαδοχής και δεν είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του.  Ο κ. Σαμαράς θέλει ένα πρόσωπο με πολιτικές και οργανωτικές ικανότητες για να ανασυγκροτήσει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα το κόμμα και να ταιριάζει με την νέα πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα που θέλει να προσδώσει στη ΝΔ.

Οι λίστες της Ρηγίλλης

Oι συζητήσεις και τα «παζάρια» για την Πολιτική Επιτροπή εντείνονται και μέχρι στιγμής στη λίστα των «προεδρικών» περιλαμβάνονται οι κκ. Α. Γεροντόπου- λος, Εμμ.Αγγελάκας, Επ. Λεκκέας , Β. Κικίλιας , Κ. Ζωντανός , Θ. Σολδάτος, Στ. Πεντέας , Δ.Κούκης, Δ.Πανοζάχος, Ευθ. Δρόσος, Κ. Μπέσης, Δ. Μπαούρας , Φίλων Παρησιάδης. Επίσης αναμένεται να πριμοδοτηθούν οι κκ. Ι. Μανώλης, Φ. Ταυρής, Σ. Παναγιωτόπουλος , Γ.Αναγνωστάκος, Κ.Ταγγίρης, Α.Κουτσούμπας, Π. Πλιάκας, Ι. Πατσιόγιαννης, Χαρ. Κόκκινος, Αρ. Τσορώνης, Αλ. Κόκκαλης, Θρ.Μαυρομάτης, Αθ. Κουλουτμπάνης, Μιλτ.Τασούλης, Ν. Φώτος, Κ. Τσιμάρας, Δ. Σιαμόπουλος , Στ.Διαμαντίδης, Ι.Τσιτσέλης , Γ.Λουλουδάκης, Π.Τζώρτζης , Λ. Ζωγράφος κ.ά.

Ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης επιθυμεί να στηριχθούν οι κκ. Ι. Γκιάτας (διευθυντής γραφείου του), Ι. Κουράκος, Πατρ. Γεωργιάδης , Δ. Κοντός και η κυρία Χρυσούλα Καββαδά, ενώ ο κ. Δ. Αβραμόπουλος θέλει μεταξύ άλλων την εκλογή των κκ. Γ. Σαρρή, Γ. Ξεπαπαδάκου και της κυρίας Ευαγγελίας Βελέντζα.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε