Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρέμβαση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Παρέμβαση με αιχμές… κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ, από «21» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον ξυλοδαρμό από αγνώστους του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Πάνου.

Οι «21» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ερώτηση με θέμα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σημειώνοντας πως το Δημαρχείο της πόλης τελεί υπό «πολιορκία», με αποτέλεσμα να αναβληθεί το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η δημοτική αρχή με ανακοινώσεις της τις τελευταίες ημέρες καταγγέλλουν την πολιορκία του Δημαρχείου, τον βανδαλισμό Δημοτικών κτιρίων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και τη στοχοποίηση όσων πολιτών ή αιρετών έχουν διαφορετική άποψη από μερίδα οπαδών, σε σχέση με το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ.

Επειδή λοιπόν, όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι δυνατόν να παρεμποδίζονται οι Δημοκρατικές λειτουργίες ενός Δήμου. Επειδή είναι ανεπίτρεπτο να ξυλοκοπούνται διαφωνούντες, να βανδαλίζονται Δημοτικά κτίρια ή αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι. Επειδή δε θέλουμε να πιστέψουμε πως μια ΠΑΕ φέρεται να μεταχειρίζεται αθέμιτες πρακτικές πίεσης για τη λήψη αποφάσεων που να ευνοούν τις θέσεις της ερωτούν τι προτίθενται να κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί έτσι ώστε να προστατευτεί ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Δημοτικά κτίρια από βίαιες πράξεις και βανδαλισμούς; Πώς και πότε θα διασφαλιστεί η αξιοποίηση του όποιου υλικού έχει καταγραφεί από κάμερες, ώστε να εξαρθρωθεί η ομάδα των ακραίων που ξυλοκόπησε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου; Κατά πόσο θα αναζητηθούν ευθύνες τυχόν ηθικών αυτουργών των παραπάνω περιγραφόμενων παραβατικών πράξεων;».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε