Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Συμφωνείστε ΤΩΡΑ!” – Έφτασαν στα όρια τους ΚΑΙ οι ΗΠΑ – Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ έβαλε… χέρι στον Αλέξη Τσίπρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Ο Τζακ Λιου τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό τονίζοντας ότι είναι επείγον να υπάρξει άμεσα συμφωνία
– Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο έντονη προτροπή από τις ΗΠΑ
– Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι το πιθανό “ναυάγιο” θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην Ελλάδα
– Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, δήλωσε ότι τα επόμενα βήματα για την επίλυση της ελληνικής κρίσης δεν είναι ξεκάθαρα, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες ευελπιστούν πως θα υπάρξει γρήγορα λύση

Στα όρια τους φαίνεται ότι έχουν φτάσει οι ΗΠΑ με το θρίλερ των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων.

Το βράδυ της Τρίτης υπήρξε νέα παρέμβαση, με τον Τζακ Λιου να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό την ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία, και ότι είναι επείγον να γίνει μια σοβαρή κίνηση για ρεαλιστικό συμβιβασμό με τους πιστωτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τόσο έντονη προτροπή από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίτευξη συμφωνίας.

Όπως τόνισε ο Λιου στον Αλέξη Τσίπρα, η ενδεχόμενη αποτυχία να φτάσουν σε συμφωνία με τους δανειστές, θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην Ελλάδα. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση, ώστε να αποκατασταθεί η αστάθεια στην ερυωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.

Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, δήλωσε ότι τα επόμενα βήματα για την επίλυση της ελληνικής κρίσης δεν είναι ξεκάθαρα, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες ευελπιστούν πως θα υπάρξει γρήγορα λύση που θα διασφαλίζει την ανάκαμψη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, προτού η κατάσταση επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία.

“Η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς εταίροι θα πρέπει να εργαστούν γρήγορα ώστε να οριστικοποιήσουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που μπορεί να θέσει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη μέσα στην ευρωζώνη”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση θα πρέπει να έχουν ως στόχο την επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή οικονομική πορεία που δεν θα προκαλεί προβλήματα στις διεθνείς αγορές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε