Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παρέμβαση Παπαδήμου για τις εκλογές – Βαθμολόγησε την κυβέρνησή του με 7 στα 10

Παρέμβαση Παπαδήμου για τις εκλογές – Βαθμολόγησε την κυβέρνησή του με 7 στα 10

Όπως έγινε γνωστό επιτελέστηκε το 70% των υποχρεώσεων που απορρέει από το Μνημόνιο μέχρι το τέλος Απριλίου , το 25% είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και απομένουν λίγες λεπτομέρειες ενω μόνο το 5% δεν θα πραγματοποιηθεί.

 “Σε λίγες μέρες θα παραδώσουμε τη σκυτάλη στην κυβέρνηση που θα προκύψει από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποιά κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. Γι αυτό πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να επικεντρώνεται και στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας. Είμαι όμως βέβαιος ότι οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθές”.

Με αυτά τα λόγια κατέληξε την εισαγωγική του τοποθέτηση στη τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ευχαρίστησε τα μέλη της κυβέρνησης για την συναργασία και το έργο που επιτελέστηκε.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι η κύρια αποστολή της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε και η Ελλάδα απέφυγε τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας, ενώ, όπως είπε, διαμορφώθηκαν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες -που όμως εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δύσκολες- ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και την ανόρθωση της οικονομίας.

Επίσης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι απεδείχθη ότι μπροστά στις δυσκολίες παραμερίζονται οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές για το καλό της χώρας ενω προχώρησε σε απολογισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης το οποίο ανέρχεται σε 48 νομοθετήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά από 20 χρόνια Πάγκαλος και Αβραμόπουλος συμφώνησαν σε κάτι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε